Blizzard’s advocaten uit Amerika en Frankrijk hebben via een officieel schrijven een fan-server opgelegd om te sluiten. Deze server wordt onderhouden door een hechte community en draait de v1.12 Vanilla versie van de populaire MMORPG World of Warcraft.

Nostalrius – de groep van 30 fans die achter de server zat – had meer dan 800.000 geregistreerde gebruikers en op dit moment nog steeds 150.000 actieve spelers. Blizzard geeft de community nog tijd tot 10 april en hierna moet de server onherroepelijk toe.

Hoewel het gaat over een illegale private server, vindt de groep dat zij hiermee niet in het vaarwater komen van de officiële World of Warcraft game. Volgens hen verliest Blizzard hierdoor geen subscribers, maar is het eerder een principe kwestie voor hen. De versie v1.12 dateert van voor de eerste uitbreiding Burning Crusade en roept bij vele spelers goede herinneringen op.

Met de naderende Doomsday van hun server, hebben de spelers een pelgrimstocht georganiseerd om nog een laatste keer ‘samen’ te zijn. Hierna gaat de server onherroepelijk dicht.

De broncode van Nostalrius en geëncrypteerde gebruikersdata worden als geheel vrijgegeven, zodat de community kan beslissen wat er uiteindelijk mee gebeurt. Hiermee laat de originele groep hun project los, maar stellen ze wel alle benodigde tools en data ter beschikking voor de community.

Update

Nostalrius heeft zijn laatste adem uitgeblazen. Bekijk in onderstaande videos hoe de inwoners van deze server deze beleefden.

No more articles