Een primeur voor de game-industrie ? De Britse game-ontwikkelaar Oovee Game Studios zoekt voor donderdag 13 juni naar geld om haar pc-game Spintires te kunnen uitbreiden. Oovee Game wil liefst 40.000 Britse pond inzamelen. Momenteel zitten ze aan bijna 9000 pond, ze hebben dus nog een lange weg af te gaan.

Spintires is een Intel (R)-bekroond off-road race-game ontworpen om de vaardigheden en het uithoudingsvermogen van de speler te kunnen testen. In Spintires neem je het stuur over van grote off-road trucks en rij je over verschillende landschappen met alleen een kaart en een kompas om u te begeleiden. Alle vrachtwagens in Spintires komen zeer geloofwaardig over dankzij de game-engine ‘VeeEngine’. Vooral de spoorvormingen en het rondvliegend modder dat van de truckbanden komt, zijn een knap staaltje gametechnologie.

GameSnackBE-Spintires-Screenshot-01

In Spintires kan je in de Campaign Mode onder andere met een Sovjet-vrachtwagen rijden. Je avontuur met deze vrachtwagen begint in Rusland tussen 1980 en 1990, toen Rusland nog een streng communistisch land was. Je opdracht met deze Sovjettientonner is het verzamelen en leveren van logs diep in de Russische wouden en het is aan jou om de logs klaar te maken voor verzending naar het buitenland. Eerst dien je de truck te laden met de logboeken, met behulp van een meegeleverde kraan, en vervolgens ondersteund door kaart en kompas begeef je je als de ervaren truckchauffeur die je bent naar je aangeduide locaties. Simpel gaat dat niet, dat is natuurlijk de clue van het spel. Onderweg loop je het risico je lading te verliezen, kom je radioactief materiaal tegen in de bossen, raak je met je vrachtwagen vast in de modder of dreig je zonder brandstof te zitten. Aan jou om al deze euvels te overwinnen en heelhuids én met lading op de plaats van bestemming aan te komen.

Met stuurwiel

Omdat Spintires zo populair aan het worden is in haar land van herkomst, het Verenigd Koninkrijk, wil de ontwikkelaar van deze truckgame, Oovee Game Studios, haar product drastisch verbeteren en uitbreiden en het ook mogelijk maken dat men Spintires met een Logitech-stuurwiel kan spelen. Maar al deze dromen kosten geld en daarom rekent Oovee Game Studios op sponsoring van ons. Op Kickstarter startte Ovee Game Studios een inzamelactie op. Tegen 13 juni wil men maar liefst 40.000 Britse pond inzamelen. Toen deze regels werden geschreven, zat men reeds aan een bedrag van 9000 pond, de tijd dringt dus voor de Spintiresjongens. En bij Oovee Game Studios geloven ze toch in hun opzet, want met een ingezameld bedrag van 50.000 pond willen ze graag van Spintires ook een multiplayer maken en met een donatie van liefst 100.000 pond Spintires ook uitbrengen voor de Mac-spelers.

Afwachten maar of ze over het Kanaal hun mooie dromen kunnen waarmaken. De demo van Spintires kan u gratis downloaden op dezelfde inzamel-site. Hij is het proberen waard.

No more articles