Bruno Jager (23) uit Rotterdam alias SDL DoomDomain heeft afgelopen zaterdag het Street Fighter Benelux Kampioenschap gewonnen. 

De finale vond plaats op het podium tijdens de allereerste Gamekings Showcase in Club Corso in Rotterdam. Voor een uitzinnig publiek versloeg hij Muhammad Berk alias MoMi in een razend spannende Best of Five wedstrijd met 3 – 1.

Via toernooien eerder deze maand in Almere (NL) en Merksem (BE) hadden vier finalisten zich geplaatst voor de grote finale in Rotterdam: Bruno Jager (SDL DoomDomain) en Muhammad Berk (MoMi) uit Nederland en Osaid Kamel (eLive Kenpachi) en Anas Hounaid (Keftaroz) uit België.

Winnaar SDL DoomDomain ging naar huis met maar liefst 1.000 Euro aan prijzengeld. Runner-up MoMi nam 500 Euro in ontvangst.

Bruno Jager is een veteraan in de Nederlandse Fighting Game Community. Één van zijn mooiste momenten was deelname aan de prestigieuze Street Fighter III 3rd Strike Cooperation Cup 2009 in Japan.

2012 is een bijzonder jaar voor de populaire vechtgame Street Fighter. Begin maart is het langverwachte, nieuwste deel Street Fighter X Tekken verschenen voor de Xbox 360 en PlayStation 3, en op 30 augustus bestaat de legendarische beat ‘em up precies 25 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren gingen Capcom, Game Mania, PROG4MER en DutchNoobz op zoek naar de beste Street Fighter-speler van de Benelux.

No more articles