Call of Duty: Advanced Warfare zal waarschijnlijk niet de game zijn die de verkoopscijfers kan opkrikken naar hoe ze vroeger waren. Onderzoeksbedrijf Sterne Agree voorspelt dat de opkomende game veel minder kopieën zal verkopen dan zijn voorganger Ghosts. Of dit ook zo zal zijn is nog maar de hamvraag.

Cinemablend toont aan in een rapport van Sterne Afee, waarin analist Arvind Bhatia voorspelt dat Advanced Warfare waarschijnlijk 3 miljoen kopieën minder zal verkopen dan zijn voorganger Ghosts. Ondanks het feit dat Call of Duty geen concurrentie zal hebben met een release in hetzelfde genre zoals Battlefield. En dit samen met de gehypte pre-release zal volgens hem toch voor geen wonderen zorgen.

Er zijn meerdere redenen achter die deze stelling ondersteunen, zegt Bhatia. De hoofdreden is dat de PS3 en Xbox360 verkoop zal dalen met maar liefst 50% en het feit dat de mensen nog moeten upgraden naar het next gen systeem, wat er voor zal zorgen dat de aankoopdatum van Advanced Warfare veel later zal vallen dan de effectieve uitgavedatum. Sommige fans zullen de serie ook moe geworden zijn of zijn een te klein verschil tussen de vorige reeks, zeker na de ontgoocheling bij Ghosts.

Haal jij hem in op de release date in huis?

No more articles