Ben je een crack in Call of Duty en wil je weten hoe goed je wel bent op wereldwijd vlak? Ga dan voor het erepodium in de Call of Duty: Black Ops II Championship!

Activision Publishing Inc. en Xbox Tournament kondigden aan dat ze voor spelers wereldwijd de inschrijvingen hebben geopend voor hun CoD tornooi. Beide firma’s zullen samen met studio Treyarch, Major League Gaming en de Electronic Sports League dit kampioenschap organiseren. De bedoeling is dat de beste 32 multiplayerteams het in de finale on-stage tegen elkaar opnemen in een live-streamed spektakel dat over heel de wereld te volgen is. En dit in het zonnige Hollywood van 5 tot en met 7 april.

Spelers die geïnteresseerd zijn om mee te dingen naar een podiumplaats, kunnen zich nu laten registeren voor een gratis Call of Duty Elite account op https://elite.callofduty.com/esports.

  • Na inschrijving kunnen teams van vier het tegen elkaar opnemen tijdens het februari seizoen. Na afsluiting van het februari seizoen wordt de top acht bekendgemaakt en zullen ze een plaats in de Championship ontvangen, tesamen met een reis naar Hollywood, om mee te dingen naar een prijzenpot van 1 miljoen US dollar.
  • Daarboven zullen teams die in het recente MLG 2013 Pro Circuit CoD: Black Ops II zijn ingeschreven (www.majorleaguegaming.com) ook kans krijgen om mee te doen aan het kampioenschap. In maart worden hieruit de acht beste teams gehaald.
  • De top acht teams van de ESL Europese finales (http://cod.esl.eu) die plaatsvinden op 16 en 17 maart in de ESL Arena live eSports Studios in Keulen gaan ook richting Amerika.
  • De laatste overgebleven plaatsen zullen over Azië, Australië en Brazilië verdeeld worden op basis van kwalificaties.

Alle regels en richtlijnen om mee te kunnen doen, evenals mappen, prijsgeldverdeling, reisdetails enz. kan je terugvinden op https://elite.callofduty.com/esports.

No more articles