Zoals beloofd gingen we je op de hoogte houden wanneer er meer nieuws was over de laatste nieuwe van Activision.

Na een week van teases en hints heeft Activision de game officieel onthult, de game die geproduceerd zal worden door Infinity Ward zal beschikbaar zijn voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC op 5 november. Een release voor de Wii U werd niet besproken.

Next-generation console versies zijn ook in de maak, zei Activision. Het is nog niet zeker welke verschillen er zullen zijn tussen de current- en next-gen iteraties van Call of Duty: Ghosts.

Call of Duty: Ghosts bevat een “all-new gameplay experience” gebaseerd op een nieuw verhaal, setting en cast.

De game wordt aangedreven door een ongespecificeerde next-gen engine die “de serie herdefinieert.”

Volgens Infinity Ward producer Mark Rubin, zou de veel besproken Modern Warfare 4 maken de gemakkelijke keuze geweest zijn, maar de studio wou iets nieuws proberen.

Iedereen verwachtte dat we Modern Warfare 4 gingen maken, wat eigelijk de veilige manier zou geweest zijn. Maar we rusten niet op onze lauweren. We zagen de console overgang als de perfecte kans om een nieuw hoofdstuk te starten voor de serie, dus bouwen we een nieuw sub-brand uit, een nieuwe engine, en een heel deel nieuwe ideeën en ervaringen voor onze spelers. We kunnen niet wachten om ze te delen met onze community.

De trailer van Call of Duty: Ghosts kan je hier bekijken. Meer beeldmateriaal zal getoond worden tijdens Microsoft’s Xbox 720 event op 21 mei. Deze presentatie zal uitgezonden worden op Xbox.com, Xbox Live, en Spike TV.

Microsoft en Activision zijn al jaren partners, de Call of Duty DLC’s voor de current-generation komen ook altijd eerst naar de Xbox 360.

Activision schildert de game af als de toekomst van Call of Duty, maar denkt niet dat de game de verkoopcijfers van Black Ops II zal overstijgen.

No more articles