Konami maakt bekend dat zij een Windows PC versie van haar geweldige Castlevania: Lords of Shadow 2 zal uitbrengen, naast de versies voor PlayStation 3 en Xbox 360.

De Windows PC versie van Castlevania: Lords of Shadow 2 wordt tegelijk met de andere versies in Madrid ontwikkeld door Mercury Steam en bouwt in elk opzicht voort op zijn veelgeprezen voorganger. De nieuwe game heeft een geheel nieuwe verhaallijn, een grotere cast van personages, open en weidse omgevingen en adembenemende visuals, met dank aan een veel krachtigere, gloednieuwe game engine genaamd Mercury Engine 2.

De eerste Castlevania game vertelde de gamer alles over de oorsprong van Dracula en zijn legendarische connectie met de Belmonts. Castlevania: Lords of Shadow 2 is de schokkende finale van de Lords of Shadow verhaallijn, waarbij Dracula weer terugkeert, verzwakt en verlangend naar bevrijding van de onsterfelijkheid die hem gevangen houdt. Geconfronteerd met een nieuwe en sterke bedreiging, moet de vampierenheer zijn oude krachten bijeen rapen. Zijn kasteel staat centraal bij het hervinden van zijn krachten.

Aldus Dave Cox, producent van Castlevania: Lords of Shadow 2 en hoofd Product Planning en Ontwikkeling van Konami Digital Entertainment GmbH:

Castlevania: Lords of Shadow heeft met succes de franchise een boost gegeven. Nu willen we nog een stap verder gaan en de verwachtingen die men heeft van deel 2 overtreffen. Deze nieuwe game vertelt een veel breder verhaal, dat eeuwen teruggaat. Het is een game die het uiterste zal vergen van elk game platform. We zijn blij dat Castlevania: Lords of Shadow 2’s mix van eersteklas gevechten en diepe, rijke verhaallijnen binnenkort ook pc-gebruikers kan betoveren. Er komt een duistere tijd aan. Met onze nieuwe game engine hopen we echt iets bijzonders neer te zetten voor alle platforms, waarmee we een nieuwe standaard zetten voor actiegames…

No more articles