Er gebeurt niets raars in de gamewereld, of het zijn Chinezen die erin slagen dagen aan een stuk te gamen om daarna in coma te gaan. China wil hier nu iets aan doen.

In China komt het vaak voor dat gamers en PC-liefhebbers te kampen hebben met een verslaving, wat wil je ook met zo’n grote bevolking? Daarom wil het Chinese ministerie van cultuur hier iets aan doen. De vice premier, van het businessgedeelte van cultuur, Tuo Zuhai, sprak hierover op de 11de editie van China International Digital Content Expo in Peking.

Tuo vermeldde enkele stappen die genomen zullen worden tegen internetverslavingen in China. Het ministerie heeft zo enkele richtlijnen opgesteld die vanaf 1 december gerespecteerd moeten worden door internetgerelateerde bedrijven en game bedrijven. Welke richtlijnen dit zijn en wat ze inhouden is voorlopig nog onbekend.

Het gaat zelfs zo ver dat de schuld van internetverslavingen in de schoenen van online games geschoven wordt. Het ministerie van cultuur heeft hierdoor een onderzoek gestart naar de connectie tussen internetverslavingen, geweld en games. Voorlopig moeten de Chineze het stellen met zes verschillende manieren die tegen een verslaving opgesteld zijn en gehanteerd zullen worden door het ministerie:

  1. Een systeem voor het Chinese internet en de online gaming industrie om jezelf te controleren;
  2. het in de gaten houden van geweldadige games;
  3. China’s internet infrastructuur verbeteren;
  4. de jeugd meer beschermen tegen het internet;
  5. het management van internetcafés verbeteren;
  6. en beter toezicht houden op games en internet content.

Het hele voorval lijkt te leiden tot minder privacy, iets gelijkaardig aan SOPA een tijd geleden. Wat denken jullie? Heeft het ministerie van cultuur gelijk, of moeten de Chinezen vrij zijn in hun internetgebruik? Hoe lang zitten jullie voor de computer? Laat het ons weten in een reactie!

No more articles