Hou je van muziek en heb je het ritme in je vingers? Ontdek dan de mogelijkheden van Sound Shapes. Met het touch screen van de PS Vita maak je spelenderwijs muziek en kan je zelf gamelevels bouwen. Sound Shapes is een muzikaal pareltje dat gamers zal verbazen met een alternatieve speelwijze en een eigenzinnige grafische stijl.

Deze muzikale platformgame voor PS Vita en PS3 daagt je uit om zelf muziek te maken. Je bepaalt of je eerst de muziek componeert of liever begint met het bouwen van je game. Met een handige toolbox kies je de gewenste kleuren, selecteer je albums, bepaal je zelf de mix van instrumenten en heb je controle over het ritme van de beats.

Door middel van het gebruiksvriendelijke touchscreen van de PS Vita kan je zelf levels bouwen door platformen, lasers en meer obstakels te creëren. De game bevat albums met tracks van artiesten zoals Deadmau5 & Pixeljam en Pyramid Attack & Beck. Sound Shapes is niet voor niets geselecteerd als beste Handheld/Mobile Game van 2012 door de Game Critics Awards.

Sound Shapes heeft ‘Cross Platform’ mogelijkheden wat betekent dat je de game bijvoorbeeld kan spelen op PS3 en vervolgens gewoon verder speelt op PS Vita als je de deur uit gaat (cross save). Gedownloade of zelf gemaakte content kan ook probleemloos gedeeld worden op beide platformen (cross goods). Als je de game koopt via PS3 of PS Vita, kan je die ook gratis spelen op het andere platform (cross buy).

Uiteraard kan je je creaties ook delen met de PlayStation-community. Toon je vrienden dat jij de beste Sound Shaper bent en laat de wereld meegenieten van jouw talenten. Bovendien is er een exclusieve Sound Shapes website ontwikkeld voor onder andere game informatie, trailers, artwork. Daarnaast kun je op de website met je PSN profiel inloggen waar je je eigen creaties en die van anderen kunt bekijken en commentaar kunt achterlaten. De Sound Shapes website kun je bezoeken via www.soundshapesgame.com

Sound Shapes is vanaf vandaag in de PlayStation Store verkrijgbaar voor 12,99 euro, exclusief voor de PlayStation 3 en Vita.

No more articles