Een drie weken durende creatieve strijd tussen Nederlandse en Belgische amateur gamebouwers nadert zijn ontknoping. Wie is het creatiefst: de Belgen of de Nederlanders? Drie bouwers per land creëerden gezamenlijk een uniek level voor de PlayStation Vita versie van LittleBigPlanet. Vanaf vandaag kan er gestemd worden op de creaties via lbpbuildoff.com. Worden het net als in het voetbal toch weer de Belgen of verslaan de getergde Hollanders hun zuiderburen ditmaal?

In het Belgische level wordt Sackboy omarmd in het Bourgondische leven van de Belgen. Sackboy maakt onder het toeziend oog van het Belgische koningshuis al springend en puzzelend een citytrip van Brussel naar Antwerpen. De Belgische frieten en pralines ontbreken niet. In het Nederlandse level komt het gebruik van de touchpad goed van pas. Waar het Belgische level bestaat uit 1 doorlopend level, bevat het Nederlandse level 3 fases, waarbij Sackboy zelfs een bezoek brengt aan België.

Welk land als winnaar uit de bus komt, wordt bepaald door iedereen die zijn stem uitbrengt op www.lbpbuildoff.com. De drie winnende bouwers worden beloond met de games LittleBigPlanet voor PlayStation Vita en LittleBigPlanet Karting voor PlayStation 3. Naast de bouwers kunnen ook de stemmers een prijs winnen. Wie stemt op het winnende level maakt kans op een PlayStation Vita (Wi-Fi model) incl. 4 GB PS Vita Memory Card en uiteraard de game LittleBigPlanet.

No more articles