EA en de bekroonde ontwikkelaar Crytek hebben vandaag een creatieve samenwerking aangekondigd met de beroemde filmmaker Albert Hughes voor het maken van een online videoreeks die is geïnspireerd op de binnenkort te verschijnen shooter Crysis 3.

In deze filmreeks, getiteld ‘The 7 Wonders of Crysis 3’, wordt de toon gezet voor dit nieuwste deel in de Crysis-serie en kun je kennismaken met nieuwe wapens, vijanden en game-elementen. Deze korte films laten ook de adembenemende beelden, de dynamische omgevingen van de stadsjungle en de intense, steeds veranderende strijd zien die de fans kunnen verwachten als Crysis 3 op 21 februari in de winkel ligt in België.

Albert Hughes meldt ons:

Toen EA en Crytek mij vroegen of ik wilde meewerken aan de videoreeks ‘The 7 Wonders of Crysis 3’, was ik meteen enthousiast over het idee om emotionele verhalen te creëren met uitsluitend computerbeelden. Het was een fascinerende uitdaging om iets intens menselijks te maken zonder dat er ooit een mens op het scherm te zien was, maar dankzij de CryENGINE-technologie die Crytek heeft ontwikkeld, kon ik mijn verhaal via een volledig uniek medium vertellen.

Op twintigjarige leeftijd werd filmmaker Albert Hughes in één klap beroemd toen hij samen met zijn tweelingbroer Allen de succesvolle film Menace II Society schreef en regisseerde. Daarna was Albert coregisseur van goed ontvangen films als Dead Presidents, From Hell en Book of Eli. Voor de filmreeks ‘The 7 Wonders of Crysis 3’ werkte Albert nauw samen met het ontwikkelteam van Crytek. Hij schreef de scripts, storyboards en opnameschema’s voor elke video. De beelden werden vervolgens volledig gemaakt met elementen uit de game, tot leven gebracht door Cryteks revolutionaire CryENGINE 3-technologie.

Cevat Yerli, algemeen directeur van Crytek voegt toe:

Met de videoreeks ‘The 7 Wonders of Crysis 3’ kunnen we de ongelofelijke wereld presenteren die we hebben gebouwd voor Crysis 3. We kunnen bovendien de CryENGINE in de schijnwerpers zetten en laten zien hoe krachtig onze game-engine is. We hebben voor dit project nauw samengewerkt met Albert. Ik denk dat de serie ‘7 Wonders’ bewijst dat Crysis 3 een stuk geavanceerder is dan zijn voorgangers.

Crysis 3 is technologisch subliem met ongeëvenaarde graphics en een dynamische gameplay. De game draait op CryENGINE, de eigen engine van Crytek. Je kruipt in de huid van Prophet en keert terug naar New York. Hier ontdek je dat de stad is omgeven door een nanokoepel van de corrupte Cell Corporation. De Liberty Dome van New York is een stadsjungle met woekerende woudreuzen, dichtbegroeide moerassen en wilde rivieren. In de Liberty Dome hebben zich zeven verschillende en verraderlijke omgevingen ontwikkeld die bekendstaan als de Zeven Wonderen. Deze gevaarlijke nieuwe wereld vraagt om geavanceerde wapens en tactieken, zoals de Nanosuit. De Nanosuit geeft je bovenmenselijke krachten, zoals verhullings-, pantser- en viziermogelijkheden, en is daarmee het ultieme hulpmiddel voor alles wat de Zeven Wonderen voor je in petto hebben. Beoordeel je omgeving, pas je aan en val aan. Naast de Nanosuit kun je gebruikmaken van de krachtige Predator-boog en verwoestend buitenaards wapentuig om de dodelijkste jager van de planeet te worden.

De eerste aflevering van ‘The 7 Wonders of Crysis 3’, getiteld ‘Hell of a Town’, gaat op 12 december 2012 in première. Crysis 3 is ontwikkeld door Crytek op basis van de zeer geavanceerde CryENGINE-technologie en wordt uitgebracht voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC.

No more articles