Crytek’s avontuur met Warface valt duidelijk in de smaak bij de developer zelf.

“We besloten vijf à zes jaar geleden dat we AAA games wilden verenigen met het free-to-play concept,” legt CEO Cevat Yerli uit. Binnen de twee tot vijf volgende jaren wil de ontwikkelaar volledig de overstap zetten naar dit business model. Bij Crytek zien ze duidelijk de trend van populariteit voor free-to-play stijgen, alsook de microtransacties die gamers daarbij verrichten. Zonder inkomsten maak je geen toptitels natuurlijk. De markt lijkt ook wel klaar voor een toename van het concept voor zowel PC als console platformen. Met de volgende generatie consoles zullen digitale downloads naar alle waarschijnlijkheid nog toenemen, en zodoende ook free-to-play games.

Volgens Cevat Yerli heeft de ontwikkelaar nog een paar andere titels in de maak bij andere studio’s die onder Crytek’s vleugel vallen. Het zijn toptitels die anders via retail in de handel zouden verschijnen verklaart hij. “We onderzoeken nog hoe we deze games als free-to-play kunnen overbrengen naar consoles, of eender welk ander platform,” voegde hij eraan toe.

We willen het concept toepassen voor elk platform. De transitie zal niet op één dag gebeuren, maar met Gface en Warface zijn alvast de eerste twee pijlers geplaatst.

Benieuwd wat ze bij Crytek voor ons nog in petto hebben de komende jaren. Zeker wat betreft die games die in de maak zijn.

No more articles