Het begon allemaal als een mooie simpele Crysis mod, maar langzaamaan wist deze game de vorm van een volgroeide S.T.A.L.K.E.R aan te nemen.

CryZone: Sector 23 wordt ontwikkeld door de Russische ontwikkelaar Owl Game Studio en heeft gisteren de full game status bereikt. Dit wil zeggen dat deze mod is uitgegroeid naar een volwaardige full game, die momenteel voor 80% compleet is. To top it off, de game maakt gebruikt van de CryEngine 3.

Waarom vermelden we S.T.A.L.K.E.R in de inleiding? De ontwikkelaar heeft zich namelijk gebaseerd op enkele verhaalelementen van de S.T.A.L.K.E.R games. Verder kunnen we ons aan stalkers met onvoorspelbare vrijheid van handelen verwachten, maar ook Far Cry 2-achtige wonden en healing, volledig verwoestbare omgevingen, vijf grote locaties, een sparring arena en nieuwe types vijanden.

Natuurlijk kunnen we ook een verhaal verwachten in deze game. De verhaallijn richt zich op een door verdriet overmande protagonist, die rouwt om de dood van zijn zoon. Op zoek naar een manier om te kunnen herenigen met zijn kind, komt hij terecht in de Zone: een mysterieuze woestenij verstoken van elektriciteit en bevolkt door mutanten. Hier moet hij op zoek gaan naar de Wish Granter, in de hoop dat hij kan worden herenigd met zijn overleden zoontje.

CryZone: Sector 23 zal free-to-play zijn, maar een exacte releasedatum is momenteel nog niet bekend. Wel kunnen we alvast genieten van de onderstaande indrukwekkende screenshots. Enjoy!

No more articles