Ontwikkelaar CD Projekt heeft gisteren de allereerste trailer van Cyberpunk 2077 online geplaatst, en het ziet er zeer indrukwekkend uit!

Naast de nieuwe trailer hebben we ook nieuwe informatie rondom deze futuristische RPG gekregen. Cyberpunk 2077 gooit de speler in de donkere toekomst van de grootstad Night City waar drugs, geweld, armoede en uitsluiting dagdagelijkse gebruiken zijn. Dat is echter niet alles waar de bewoners van de grootstad mee te maken hebben; straten zijn gevuld met junkies die verslaafd zijn aan een nieuwe vorm van entertainment: Braindance. Dit is een goedkope manier om de emoties van iemand anders te ervaren, zoals bijvoorbeeld van iemand die een spannend leven leidt of heel erg rijk is.

Om de emoties van een andere persoon te kunnen ervaren, maken ze hiervoor gebruik van digitale opnames een een persoon zijn of haar ervaringen. De kijker kan dan vervolgens een braindance direct in zijn zenuwstelsel streamen via speciale hersenaugmentaties, ook wel een BD-speler genoemd. Hierdoor kunnen gebruikers ervan alle geregistreerde hersenactiviteiten ervaren, inclusief emoties als liefde en ook spierbewegingen.

Natuurlijk wordt deze entertainment drugs zowel legaal als illegaal op de markt verkocht. De legale drugs wordt gemaakt door megabedrijven, waardoor gebruikers bijvoorbeeld de volledige ervaring van een avonturistische verkenner kunnen ervaren met al zijn sensatie, zweet, geuren, uitzicht en geluiden. De illegale versie daarentegen wordt ontwikkeld in onbetrouwbare steegjes en kan je in het hoofd van een seriemoordenaar brengen. Dit heeft echter grotere gevolgen dan je zou denken, want naast het feit dat je zijn gruweldaden kunt bekijken en zijn bloedlust kunt proeven, word je zelf onbewust een ijskoude moordenaar die snakt naar bloed.

Dit verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een man die is opgegroeid op de straat en dit allemaal persoonlijk heeft meegemaakt en overleefd.

Momenteel is er nog geen releasedatum bekend gemaakt voor Cyberpunk 2077, maar de onderstaande debut trailer heeft ons wel al warm gemaakt!

No more articles