Het is zover, de game is nog maar amper verkrijgbaar of de reviews rollen als zoete broodjes over de toonbank.  Hieronder een mooi overzichtje en een woordje uitleg.

Advanced Warfare is de eerste Call of Duty game die uit de drie-jaars ontwikkelingsplan van Activision komt. De game is gemaakt door Sledgehammer Games, de studio die ook heeft meegewerkt aan Modern Warfare 3. Ze bestaan namelijk uit ex-Visceral werkkrachten, het team die aan de eerste Dead Space heeft gewerkt. Advanced Warfare maakt gebruik van een nieuwe engine en bevat motion-capture technologie die ze ook gebruikt hebben in de productie van Avatar 2.

De singleplayer campaign volgt Mitchell (Troy Baker), een Amerikaanse ex-marine die zich bij Atlas voegt, een militair privébedrijf geleidt door Will Irons (Kevin Spacey). Mitchell gebruikt de hoogtechnologische snufjes zoals het exoskeleton pakdoorheen het verhaal waarin het veel gebruikt wordt.

Multiplayer brengt de zelfde technologie van het exoskeleton pak met zich mee. Dingen zoals boost jump, boost dodge en double jump zijn ook hier van de partij. Populaire modes zoals Team Deatmatch, Search en Destroy, Capture the Flag en Kill confirmed zijn ook allemaal aanwezig. Nieuwe modes zoals Momentum en Uplink maken hun debuut in Advanced Warfare.

Hier een overzicht van de scores tot nu toe:

Polygon – 9/10
Videogamer – 8/10
Joystiq – 4/5
Gamespot – 8/10
ShopTo – no score
IGN – review in progress
Eurogamer.de – 8/10
GameStar – 8.4/10
GameInformer – 9/10
Metro – 8/10
GameReactor – 8/10
GameTrailers.com – 8.7/10
God is a Geek – 8/10

Als we er eentje vergeten zijn laat het ons weten!

 

No more articles