Na het bekijken van Battlefield 4 zal je je waarschijnlijk wel afvragen of jouw computer de game nog aankan of niet. Je denkt goed te zitten met een deftige recente kaart van bijvoorbeeld Nvidea of AMD, maar waarschijnlijk verbleekt jouw PC bij die waarop de Battlefield 4 demo op gespeeld werd.

Deze had namelijk een quad-core Intel i7 processor en, zet even jouw drankje neer en ga zitten, heeft twee Radeon HD 7990 grafische kaarten zitten. Eén zo’n grafische kaart wordt verkocht voor een prijs rond de 1000 euro. Samen zijn deze twee kaarten goed voor zo’n 12GB aan GDDR5 grafische RAM. Hierdoor hebben ze de demo aan een resolutie van 3K kunnen afspelen met een framerate van 60 FPS, maar hebben ze die daarna gerenderd naar 1080p.

DICE wilde zeker zijn dat de demo zo vlot en soepel als mogelijk liep, vandaar de zware overkill. Ze willen ons wel verzekeren dat wij zeker en vast geen duizenden euro’s moeten betalen om de uiteindelijke game te kunnen spelen aan een deftige frameraten, daar de demo een onafgewerkte en onstabiele alpha versie is die wel dergelijke hardware vergde.

Voorlopig zijn ze bij DICE druk bezig om AMD en Nvidea zo ver te krijgen dat ze drivers ontwikkelen voor hun game. Hieronder zien jullie nog eens de monster PC met zijn twee grafische kaarten, waterkoeling, coole belichting en wie weet wat nog allemaal:

GameSnackBE-Battlfield-4-Radeon-HD-7990-Featured-01

No more articles