Robin Hunicke, de producter achter Journey, wist te vertellen dat hij heel erg teleurgesteld was in de mensheid tijdens het testen van de coöperatieve reis van Journey.

Zo vermeldt hij dat, in een vroegere build van Journey, het mogelijk was om andere spelers meer rond te schuiven dan in de definitieve versie. Om dit vroegere ontwikkelingsstadium te testen, nodigden ze spelers uit om de game te spelen, maar dit bleek al snel verkeerd te lopen. In plaats van samen te werken met elkaar, bleven de spelers elkaar aanvallen door andere spelers in een put te duwen.

De producer was hierdoor heel erg teleurgesteld in de mensheid, alle settings waren namelijk zo opgebouwd dat ze elkaar horen te helpen. Toch wisten de spelers de virtuele reis van hun medespelers een ware nachtmerrie te maken. Hunicke stapte daarom naar een kinderpsycholoog om deze situatie beter te begrijpen. Deze psycholoog wist Robin te vertellen spelers in een virtuele omgeving waar alles mogelijk terug kinds worden, waardoor ze niet beseffen dat wat ze doen verkeerd is. De psycholoog adviseerde Hunicke om negatieve feedback te vermijderen, maar een manier te vinden om de spelers te doen inzien dat ze verkeerd bezig waren.

Wat denk je dat de producer haar idee was?
[blockquote]Dus ik ging terug naar het prototype en we verwijderden de physics, zodat de spelers elkaar niet meer in de put konden duwen.[/blockquote]

Geen probleem voor ons, want de game is een ongelooflijk pareltje!

No more articles