Dead Island 2 is uitgesteld naar 2016 door Yager, om te garanderen dat de sequel Dead Island naar een volgend level zou brengen.Volgens een tweet van de developer, hebben ze een groot doel voor ogen, en om de fans te brengen wat ze willen, zal het team meer tijd nodig hebben om dat te bereiken.

“We hebben altijd een groot doel voor ogen gehad met Dead Island 2, namelijk een sequel te creëren die Dead Island naar een hoger level moet brengen. Een game die vertelt wat de fans zo leuk vinden aan onze serie – verschillende karakters om co-op mee te spelen, en een paradijselijke sfeer omzetten naar een bloederig slagveld – een game die zoveel content te bieden heeft met alle vechtstijlen daar bovenop.”

“We hebben het spel met argusogen bekeken en hebben dan ook beslist dat we ons doel nog niet kunnen bereiken. En net daarom hebben we beslist om Dead Island 2 uit te stellen naar 2016.”

Yager had eerder gezegd dat het gepland was om deze lente de game op tafel te leggen maar heeft het dan toch uitgesteld om een beter resultaat te bereiken. De game hoorde eerst origineel gemaakt te worden door Techland, als een sequel op hun release van 2011, maar in plaats daarvan kozen ze ervoor om Dying Light op de markt te brengen. Later is dan door Deep Silver dat Yager zich volledig ging inzetten op Dead Island 2.

Geduld is een schone deugd! Althans dat hopen we..

No more articles