Deep Silver heeft zonet via een perbericht bekend gemaakt dat een grote mijlpaal in de wereldwijde verkoop van de zombiegame Dead Island bereikt is.

Sinds de release van het spel in september 2011, is Dead Island wereldwijd meer dan vijf miljoen keer over de toonbank gegaan, met uitstekende verkoopcijfers via alle kanalen. Deze prestatie omvat zowel digitale verkopen als verkoop via retail.

Aldus Klemens Kundratitz, CEO van Koch Media:

Terwijl anderen de focus leggen op steeds hogere ontwikkelingsbudgetten en het verspreiden van hun brand message via hoge marketingskosten, staat Deep Silver voor innovatie en frisse gameplay, in de lijn van de tijdsgeest. Dead Island heeft een ongelofelijk actieve en enthousiaste community, en we zijn erg opgetogen om de vijf miljoenste speler te verwelkomen in Banoi. Dit bewijst nogmaals dat het verkennen van nieuwe horizonten bij het uitgeven van games tot succes kan leiden, en dat zelfs bij het einde van een console nieuwe IP’s gecreëerd kunnen worden, die uitgroeien tot een blijvende franchise.

Menno van der Bil, International Commercial Director bij Koch Media, voegt hier aan toe:

We zijn erg trots dat we wereldwijd vijf miljoen exemplaren verkocht hebben. We zien deze prestatie als een goed voorteken voor de verkoop van Dead Island Riptide, de volgende aflevering in de franchise, die later dit jaar uitgebracht wordt. Het succes van Dead Island heeft bewezen dat we op het goede spoor zitten met onze IP – strategie bij Deep Silver. Nieuwe IP’s met een innovatieve invalshoek en hier en daar een verrassend kantje mogen verwacht worden van Deep Silver.

Dead Island Riptide is de volgende aflevering in de Dead Island franchise. Het verhaal is een voortzetting van de gebeurtenissen van de originele game, en voegt veel nieuwe features toe aan de co–op gameplay.

Dead Island Riptide zal gereleased worden op 26 april 2013 voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

No more articles