Eén manier om krachtigere wapens en gereedschap te verkrijgen in Dead Space 3? Ze simpelweg aankopen.

Dead Space 3 bevat optionele micro-transacties die minder geduldige spelers toelaat om vrij snel de meest krachtige wapens en gereedschap te bezitten. Of je kan tijdens je bezoek aan één van de wapenwerkbanken de gevonden onderdelen tot een wapen smeden of upgraden.

Volgens associate producer Yara Khoury kan je deze micro-transacties eenvoudigweg negeren als deze manier van spelen je niet aanstaat. Voor mensen die niet zo gek zijn op ontdekken of de tijd niet willen besteden aan het vinden van grondstoffen, is dit een goede manier om sneller te upgraden. Opgelet: je kan slechts bepaalde wapens vanaf bepaalde momenten in het spel aankopen, zodat je niet direct met de meest geadvanceerde materialen bezig bent vanaf hoofdstuk 1.

Je kan ook spullen – die je zoekrobots voor jou vinden – op de marktplaats verkopen met spelgeld. Zo hoeft een hardcore speler, die uren besteed aan onderdelen zoeken, zijn dollars niet te gebruiken.  Zoekrobots zijn kleine kofferachtige droids die ook nog eens als metaaldetector dienen. Je kan er één aan je D-pad toevoegen en hem dan volgen op de radar totdat hij een plaats rijk aan grondstoffen heeft gevonden. Dan trigger je de bot (die al het materiaal in zijn eentje opschept) en zie je hem pas terug aan de volgende wapenwerkbank met alle benodigde onderdelen. Grondstoffen zoals munitie en gezondheidspacks kunnen natuurlijk ook uit kasten en containers gehaald worden.

Meer informatie over spelinhoud zal de komende tijd zeker en vast nog online verschijnen, maar dit is toch een nieuwtje dat het spelverloop danig kan beïnvloeden.

No more articles