Volgens een IGN artikel gaat Dead Space 3 een co-op singleplayer campagne en enkele grote gameplay wijzigingen krijgen.

Dead Space 3 ondergaat enkele grote veranderingen tegenover zijn voorganger. Zo zal deze opvolger beschikken over een co-op singleplayer campagne, aanpassingen in de gameplay, nieuwe vijanden en een vernieuwd wapen systeem.

Coöperatieve multiplayer

De coöperatieve modus zal gebruik maken van het ‘drop-in, drop-out’ principe. Het zal dus mogelijk zijn om op eender welk moment de singleplayer campagne te vervoegen en met twee deze verder af te leggen. Hetzelfde principe kwamen we recent nog tegen in Resident Evil: Operation Raccoon City.

Ook speciaal is dat het verhaal van het hoofdpersonage Isaac aangepast wordt aan één of twee spelers. Zo zullen bestaande scènes beschikbaar zijn met één of twee hoofdpersonages, zodat het plaatje blijft koppen.

Verder  kunnen spelers ook samenwerken door, bijvoorbeeld met telekinese, hun directe omgeving te manipuleren. Het zal ook mogelijk zijn om je munitie onderling te delen en elkaar te healen. Je kompaan terug tot leven wekken zit er echter niet in. Wanneer één van beiden de dood in de ogen kijkt, herstart je terug vanaf de laatste checkpoint.

Wapens

Ook aan het wapenarsenaal wordt gesleuteld. Zo zien we verschillende alternatieve functies van een wapen terugkomen. Dit kan wijzen op compleet nieuwe wapens of uitgebreidere aanpassingsmogelijkheden.

Nu is het uitkijken naar de E3 om bevestiging te zoeken voor deze Dead Space 3 geruchten.

No more articles