Deep Silver kondigt vandaag het side – scrolling actiespel Sacred Citadel aan, een nieuwe standalone titel binnen het brede Sacred – gamma.

Sacred Citadel zal de familiaire stijl van klassieke beat ‘em up’s heruitvinden en tegelijk een nieuwe maatstaf worden voor de toekomst van scrolling hack en slash games.

Drie krijgers verenigen zich tegen een duistere kracht die de eens zo vreedzame wereld van Ancaria wil onderdrukken. Lord Zane’s Ashen Empire heeft een leger van Grimmocs op de been gebracht, getransformeerde Orc handlangers die in oorlog zijn met de Seraphim. Enkel wanneer deze helden de krachten bundelen en hun krachten gebruiken om elkaar te steunen, maken ze een kans!

Er zijn verschillende speelbare personages, zoals de Safiri Warrior, de Ancarian Ranger en de Khukuri Shaman, elk met hun verschillende skills die verder ontwikkeld kunnen worden door middel van RPG – elementen en verzamelitems. Elk personage zal ook de mogelijkheid hebben om twee verwisselbare wapens tegelijkertijd te gebruiken en combo – aanvallen en double jump’s uit te voeren. Dit alles wordt gecombineerd in een vloeiende en unieke arcade game ervaring met verfijnde graphics en spectaculaire effecten. De speler zal ook in staat zijn om op verschillende beesten te rijden, gevechtsmachines te gebruiken en zijn zuurverdiende geld uit te geven in dorpjes verspreid over de Sacred Citadel – wereld.

Sacred Citadel biedt ook een boeiende multiplayer modus: met maximum 3 spelers kun je de krachten bundelen tegen vijanden in een naadloze drop-in/drop-out co-op modus.

De gebeurtenissen in Sacred Citadel zullen dienen als een proloog op het volgende hoofdstuk in het Sacred – verhaal, en zullen een intrigerend geheim onthullen over de Seraphim dat de aanleiding zal vormen voor de actierpg Sacred 3, die momenteel ontwikkeld wordt door keen games en gereleased zal worden in 2013.

Sacred Citadel zal verschijnen in 2013 als digitale download titel voor de PlayStation 3 via PlayStation Network, via Xbox LIVE Arcade voor de Xbox 360 en via Steam en andere ESD partners.

No more articles