Drie krijgers staan tegenover het slechte Ashen Empire – één van hen is de charmante, maar koppige Khukuri Shaman.

De krachtige Grimmoc strijders staan op het punt om onze metgezellen op de knieën te krijgen. De Safiri Warrior wordt overweldigd door het aanzienlijke aantal aanstormende vijanden, en zijn health gaat razendsnel naar beneden. Dan verschijnt de Khukuri Shaman op het toneel – snel spreekt ze een formule uit om haar party members te genezen. Om de imposante Grimmoc horde te counteren mengt ze zich in het strijdgewoel en deelt ze knetterende energiestoten uit met haar magische staf.

Deep Silver onthult vandaag details over de tweede van de vier character classes van de komende side-scrolling beat ‘em up Sacred Citadel. In tegenstelling tot de Safiri Warrior is de Khukuri Shaman niet degene die in de vuurlinie moet vechten, want zij heeft andere, toverachtige manieren om haar tegenstanders te beïnvloeden. De Khukuri Shaman kan verschillende effecten gebruiken op zichzelf, de hele groep of zelfs de vijand! Ze kan haar bondgenoten genezen, de aanvallen van de groep versterken én de vijand vervloeken om die dan nadien op te blazen. De Shaman vertegenwoordigt de healer class in Sacred Citadel en voegt een belangrijk tactisch element toe aan de co–op van het spel.

De Khukuri – stam is afkomstig van de Aeshema Mountains, en leeft al vele eeuwen in isolement. Hun thuis is een land van ijs en wind, in het noord – westen van Ancaria. Nu communiceren de goden echter niet meer met de Khukuri, en verkenners spreken van een kwade kracht in de lagere gebieden die ook hun thuis in de nabije toekomst in gevaar zal brengen. De Khukuri trekken daarom naar deze vreemde oorden om te ontdekken waarom hun goden zo stil geworden zijn.

Sacred Citadel zal gereleased worden in 2013. Sacred 3 is momenteel in ontwikkeling.

No more articles