Nog twee weken moeten we onze gamerhandjes in bedwang houden vooraleer we aan de slag kunnen met de aankomende topper Diablo 3, maar toch doet Blizzard nog een nieuwe functie uit de doeken!

Diablo 3 zal namelijk beschikken over een Global Play functie, waardoor het mogelijk is om het op te nemen tegen andere spelers overal ter wereld. Spelers zullen worden ingedeeld over drie locatie-gebaseerde servers:

  1. the Americas: US, Canada, Latijns-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië;
  2. Europa: EU, Oost-Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten;
  3. Azië: Zuid-Korea, Taiwan, Hong Kong en Macau.

Dankzij de Global Play functie kunnen spelers van servers wisselen door gebruik te maken van een in-game menu, zowel voor als na een speler zich aanmeldt bij een sessie.

Helaas is niks perfect en zijn er enkele beperkingen. Characters, items en friends lists kunnen niet gedeeld worden met meerdere servers. Zo zul je dus nieuwe personages en friends lists voor elke specifieke regio moeten aanmaken, en krijg je alleen toegang tot die server zijn gold-based auction house. Wil je de real-money auction house gebruiken, zul je dit moeten doen bij je home server van jouw eigen regio. Logischerwijs is het dus ook niet mogelijk om eender welke items te (ver)kopen in de real-money auction house in een vreemde server.

No more articles