Eerlijk gezegd hadden we al een licht vermoeden dat dit zou gebeuren, want de armzalige launch van Diablo 3 zorgde voor heel wat frustatie bij de fans. Vandaag maakt Blizzard officieel bekend dat de Diablo 3 servers gehackt zijn.

Onze collega’s van Eurogamer hebben het zelf persoonlijk meegemaakt en krijgen ook tal van rapporten binnen dat veel gebruikers zijn gehackt. Christian Donlan, reviews editor bij Eurogamer, had in het weekend zin in een potje Diablo 3, maar zijn plezier werd al snel de grond ingedeukt wanneer hij zag dat zijn account overgedragen was naar een mysterieuze Anna. Christian liet dit niet zomaar gebeuren en heeft een kleine conversatie, die onderaan in de afbeelding te lezen is.

Wanneer we naar de meerdere ingezonden rapporten kijken, zien we dat dit een groeiend probleem is. Spelers zien hun items opgeslagen in hun character inventory en goud verdwijnen, totdat heel hun account is leeg geroofd.

Blizzard is momenteel hard aan het werk om voor een oplossing te zorgen, een zogenaamde “roll back”. Hiermee kunnen spelers naar een bepaald punt terug in de tijd voordat hun account door een kwaadaardig persoon is ingepalmd. Momenteel biedt Blizzard ook een Authenticator om je account extra te beschermen. Helaas blijkt uit rapporten dat deze functie niet helpt om hackers tegen te gaan. Daarom is Blizzard van plan om aankomende zondag de Diablo 3 servers in de namiddag voor ongeveer vier uur offline te halen. Denk er dus aan dat je niet zult kunnen inloggen gedurende die periode, en dus een Error 33 zult krijgen.

Laat ons hopen dat Blizzard snel met een oplossing weet te komen, want eind deze maand zou normaal het real money auction house zijn intrede maken en dan staat er heel wat meer op het spel…

No more articles