Diablo III is een game die met een redelijke slechte afwerking op de wereld afgestuurd werd, maar dit probeert Blizzard nog steeds op te lossen met patches.

Zo zal Diablo III nu alweer een nieuwe patch krijgen. Deze patch zal zich focussen op het verbeteren van de coöp ervaring door het toevoegen van matchmaking tags, extra bonussen bij het spelen van de multiplayer, een vermindering van health monsters wanneer meer spelers het spel vervoegen, een nieuwe Identify All commando, combat waarschuwingen en een privé chat. Een hele mond resem extra’s dus.

Wyatt Cheng, game designer van Diablo III, zegt dat de RPG op dit ogenblik niet zo goed is in de multiplayer als de ontwikkelaar zou willen en dat ze van dag één al van Diablo III een goede coöp ervaring willen maken. Maar tot nu toe komt deze nog niet tot zijn recht.

Zelfs al hou je ervan te spelen met jouw vrienden, het kan vaak gemakkelijker en efficiënter zijn als je alleen speelt.

Volgens hem is de ervaring geweldig, maar toch kan het nadelig zijn in verschillende omgevingen, zoals te hoeven coördineren waar je naartoe loopt, of wat je aanvalt. Zo verlies je volgers en het vinden van groepen met gelijkaardige doelen is ook niet altijd even gemakkelijk.

De bedoeling is dat de multiplayer heel leuk kan zijn, maar door de nadelen kan het vaak aanvoelen alsof het de moeite niet waard is.

Wat kan Blizzard volgens jullie doen om de coöp leuker te maken?

No more articles