Eindelijk is het zover, Diablo III verschijnt in augustus ook op console. Blizzard heeft dit vandaag bekend gemaakt en officieel bevestigd. De versie zal zowel speelbaar zijn op de last gen en next gen consoles.

Op 19 augustus is het zover, althans in Amerika. Maar kort daarna zal Diablo III ook beschikbaar zijn in Europa, dus ook ons land. De game verschijnt zowel voor PS3, PS4, Xbox 360 en Xbox One. De prijs zal zoals altijd wel wat variëren in functie van het platform waarop je speelt en dit wordt ruw geschat op € 39,99 voor de last gen consoles en € 59,99 voor de current gen consoles.

Wat wel een pluspunt is dat je je characters kan meenemen van de PS3 en Xbox 360 naar je PS4 en Xbox One! Dus als je overschakelt van console, hoef je je geen zorgen te maken over je heroïsche characters die je zou moeten achterlaten. We denken dat dit ook betekent dat je voor € 20,00 je game zal kunnen upgraden naar je nieuwe console en zo niet opnieuw de volle pot zal moeten betalen.

Je kan deze game spelen via een lokale multiplayer tot en met drie vrienden, of een online multiplayer die ook uit vier spelers zal bestaan. Hiernaast kan je gebruik maken van een in-game mail systeem waarbij je epische loot kan verzenden naar je vrienden. Inclusief geschenken die enkel voor één bepaalde vriend beschikbaar zijn, gevuld met een hoop zeldzame items. Er is ook een ‘Apprentice’-modus die ervoor zorgt dat lage levels hun krachten kunnen versterken door met hogere levels samen te spelen.

In onze ogen is het enorm goed dat Diablo III gewacht heeft op de laatste PC-patch om deze game uit te brengen voor de consoles. Hou er rekening mee dat deze game ook inclusief de nieuwste DLC: Reaper of Souls komt. Wil je meer hierover weten, lees dan hier onze review! Wij kijken enorm uit naar deze release, jullie ook?

No more articles