Wij zitten bij Gamesnack al helemaal in countdown mode naar de release van DOOM op vrijdag 13 mei. Maar voor het zover is krijgen we alvast wat uitleg over de verschillende gamemodes die dit fragfestijn te bieden zal hebben.

Er zijn namelijk 6 multiplayer modes:

> Soul Harvest: In zekere zin de bekende deathmatch mode, maar er is een twist. Na elke kill moet je namelijk de ziel van je tegenstander oppikken om ook effectief de score binnen te halen. Call of Duty spelers zullen deze mode onmiddelijk herkennen als Kill Confirmed, maar ook in andere FPS games is deze mode of een variantie erop al opgedoken. DOOM brengt echter nog een nieuw element in het spel: Demon runes die je in staat stellen als een demon te spawnen en extra souls te halen met je kills!

> Freeze Tag: Tikkertje…ongeveer dan toch. Vijanden met je wapen raken bevriest ze ter plekke. Door naast een bevroren teammate te staan kan je deze terug ondooien. Het eerste team dat volledig bevroren is, verliest.

> Warpath: Denk aan crazy King of the Hill alleen verspringt de Hill niet van de ene plaats naar de andere, maar glijdt die doorheen de map. In de Hill gaan staan met je team levert punten op. Maar aan de andere kant van de map spawnen demon runes en dus zal je continu moeten afwegen of je voor de Hill of voor die runes zal gaan als team. Een goede afweging tussen beiden zal nodig zijn om de overwinning te behalen.

> Domination: 3 vaste punten op de map en als team moet je ze proberen te controleren. Hoe meer punten in je bezit zijn en h oe langer je ze onder controle houdt, hoe meer punten je verdient. Maar opnieuw komen de demon runes in het spel. Deze spawnen random in de arena en kunnen opnieuw snel het tij doen keren.

> Team Deathmatch: De klassieke mode bij uitstek. If it moves, kill it. If it’s not moving but it looks like it could move, also kill it!

> Clan Arena: Last man standing. De enige mode zonder de demons en misschien wel de mode die het meest op competitieve eSports gericht lijkt? In wezen een team deathmatch maar dan zonder respawns. Het team met de laatste speler in leven wint.

Wat vinden jullie van de gamemodes? Laat het horen in de comments!

Net als ons aan het uitkijken naar DOOM?ย Check dan hier onze vorige coverage…

No more articles