Schrap je afspraken en blokkeer je agenda want van 15 tot en met 18 april komt de gesloten bèta voor DOOM terug, maar deze keer zal hij vrij toegankelijk zijn voor iedereen! Downloaden op je platform naar keuze (PlayStation 4, Xbox One of PC) en opstarten is alles wat je moet doen.

Ook al lijkt er voor de gesloten-beta-veteranen weinig nieuws onder de zon te zullen zijn (we spelen nog steeds warpath en team deathmatch op de gekende 2 maps Heatwave en Infernal), toch kijken we er weer naar uit. Hoe meer zielen…hoe meer kills!

De bèta servers zullen online komen vrijdag 15 april om 04u00 (zet die wekkers dus maar) en terug sluiten maandag 18 april 06u00.

Verder krijgen we ook een woordje uitleg over hoe Bethesda de toekomst van DOOM ziet na de release van 13 mei. Zo mogen we ons aan gratis content updates verwachten voor SnapMap, de level-slash-content-editor die DOOM zal meekrijgen bij release. Daarnaast mogen we ook nieuwe multiplayermodes verwachten in gratis updates.

Maar natuurlijk zal er ook betalende content zijn in de vorm van 3 premium DLC pakketjes die je kan kopen voor 14,99 euro of, als je echt je geld per se je geld nu al wil uitgeven, in een iets voordeligere seasonpass van 39,99 euro.

Wat zit er in die pakketjes? Dat weten we nog niet, maar Bethesda licht wel al een tipje van de sluier op over wat we in het eerste DLC-bundeltje mogen verwachten, namelijk:

  • 3 nieuwe maps
  • 1 nieuw wapen
  • 1 nieuwe demon
  • 1 nieuw pantser
  • 1 nieuw uitrustingsstuk
  • nieuwe hack-modules en taunts
  • nieuwe kleuren en patronen

Laat ons hopen dat Bethesda zich bewust is van de gevaren in dit soort DLC-bundels waarin ook wapens, demonen en hack-modules worden verkocht (*kuch* pay-to-win *kuch*).

Meer info over DOOM nodig? Check onze vorige coverage HIER.

No more articles