Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) kondigt drie nieuwe Discovery-apps aan, exclusief voor PlayStation Vita.

Met dit trio splinternieuwe apps wordt pas echt duidelijk hoe vernieuwend het touchscreen, het achter-touchpad, de 3G-verbinding, de voor- en achtercamera en de vele andere mogelijkheden van PS Vita worden gebruikt. Deze nieuwe apps voor je PS Vita zijn perfect als je eens iets anders wilt terwijl als je onderweg aan het gamen bent.

De nieuwe titels – Travel Bug, Ecolibrium en Imaginstruments zijn deze zomer allemaal zonder bijkomende kosten te downloaden in de PlayStation Store.

In Travel Bug kun je je eigen bug creëren en aanpassen. Je bug krijgt vervolgens een op reizen geïnspireerde missie. Hij kan ‘vakantiefoto’s’ maken tijdens zijn reis en je kunt hem volgen op een interactieve kaart. Deze vernieuwende app daagt je ook uit om het tegen je vrienden op te nemen. Wie is het eerst op de bestemming? Het wordt allemaal bijgehouden met de “near”-applicatie.

Speel voor god in Ecolibrium, een fantasievolle ecosysteemsimulator waarin je het evenwicht in je zelf gecreëerde milieu moet zien te bewaren. Als je omgeving uit balans raakt, moet je de dieren in je ecosysteem met de hand voeren tot het evenwicht weer hersteld is en je de optimale omgeving voor je dieren en planten hebt gecreëerd. Je kunt verschillende soorten verzamelen en ze met “near” uitwisselen met andere PS Vita gebruikers.

Probeer Imaginstruments eens als je in een muzikale bui bent. Imaginstruments is een applicatie voor ‘denkbeeldige instrumenten’ die vanuit het niets zijn opgebouwd uit alle input voor PS Vita. Speel gitaar, drums, theremin of zelfs viool. Als je de instrumenten eenmaal beheerst, kun je eigen nummers opnemen.

Als je een PS Vita met 3G hebt, kun je straks ook genieten van t@g, de langverwachte graffiti-app die creatieve expressie, locatiegebaseerd gamen, AR en urban art combineert. Exclusief voor PS Vita 3G: met t@g maak je je eigen graffiti-t@gs die je kunt delen en waarmee je in wedstrijden kunt uitkomen tegen andere t@ggers. Bovendien kun je de 3G en GPS van je PS Vita gebruiken om t@gs te ontdekken, waar je ook bent.

Deze drie kosteloze apps zijn een geweldige aanvulling op het steeds maar groeiende aanbod van eigen en third-party games voor je PS Vita in PlayStation Store. Nog nooit was er een beter moment om de ultieme spelervaring te ondergaan, overal en altijd, met PlayStation Vita.

No more articles