CCP, de ontwikkelaar van EVE Online, heeft vandaag bekend gemaakt dat de Dust 514 voor de PlayStation 3 compleet gratis door het leven zal gaan.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om de er een aanschafprijs tussen €7,5 en €15 zou komen, maar dit is na veel overleg en twijfel toch geschrapt. CCP had het idee om de betaalde aanschafprijs om te zetten naar in-game Aurum credits, virtueel geld om te spenderen in de in-game winkel. Misschien dat er toch nog een betaald pakket voor €7,5 of €15 wordt aangeboden, inclusief credits uiteraard, maar niet noodzakelijk is om Dust 514 te spelen. Dit vormt slechts een extraatje voor de fans.

Brandon Laurino, de executive producer achter Dust 514, benadrukt ook dat deze MMOFPS geen pay-to-win game is. Zo zullen er geen microtransacties mogelijk zijn, waardoor er geen oneerlijk voordeel is ten opzichte van iemand die zijn geld niet besteed aan het kopen van powerups.

Wel blijft het mogelijk om nieuwe items te kopen in de in-game winkel. De ontwikkelaar heeft voldoende aandacht aan de beschikbare items besteed, want er is voor ieder wat soeps. Zo zijn er items die het uiterlijk van je personage veranderen, boosters die tijdelijk extra vaardigheidspunten leveren (zoals een dubbele Skill Point), een groot aanbod aan wapens, services zoals character respecs, en grabbelton schatkisten.
Als dat nog niet voldoende is, weet Laurino ook nog te vermelden dat ze momenteel over een cache beschikken met bijna duizend verschillende items. Of we al deze items vanaf dag één al zullen aankopen, is nog niet zeker.

Wil je graag een nieuw wapen of een andere item kopen, zul je eerst Aurum credits moeten aanschaffen. Deze credits kunnen gekocht worden in bundels die variëren van 0,75 – 1,5 of 7,50 euro tot 15 – 38 of 75,50 euro.

Dust 514 bevindt zich momenteel in de Closed Beta fase en verschijnt, als alles goed verloopt, in de zomer van dit jaar volledig gratis voor de PlayStation 3.

No more articles