Dying Light zit er aan te komen voor PS4, Xbox One en PC. Al de andere platformen kunnen deze game alvast van hun lijstje schrappen. Zeker voor PS3 en Xbox 360 bezitters komt dit als een grote verrassing.

Dead Island developer Techland heeft de port naar Xbox 360 en PS3 geschrapt omdat de consoles simpelweg niet krachtig genoeg zijn. Zeker niet als ze de nadruk willen leggen op deze ambitieuze zombie sandbox.

“Na enorm veel interne testen, zijn we simpelweg tot de conclusie gekomen dat we geen keuze hebben dan de last-gen systemen achter ons te laten en Dying Light enkel en alleen maar op de next-gen consoles en PC uit te brengen. Om te verzekeren dat je evenveel als ons kan genieten van Dying Light, hebben we bewust gekozen om hem enkel te laten verschijnen op de 3 krachtigste systemen die momenteel beschikbaar zijn. En deze zijn ook nodig als je weet dat we 200,000 objecten tegelijkertijd grafisch kunnen weergeven. Voeg dit samen met onze realistische lichttechnologie en je begint echt het onderste uit de kan te halen op de next-gen consoles.”

Dyning Light zit er aan te komen voor januari 2015. Heb jij je pre-order al geplaatst?

No more articles