De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van Activision.

Call of Duty: Black Ops 2

Activision zou Activision niet zijn als ze dit jaar geen Call of Duty footage zouden laten zien. Call of Duty: Black Ops 2 is de opvolger van het succesvolle voorgaande deel en verschijnt op 13 november van dit jaar voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Deze Black Ops 2 zal zich niet afspelen op dezelfde plaats als Modern Warfare en andere Call of Duty games. Black Ops 2 speelt zich af in de toekomst. Om dit te kunnen realiseren met toch nog steeds het Call of Duty gevoel te behouden, heeft men expert Peter Singer aangesproken, die een boek geschreven heeft over geavanceerde robotica, drones en toekomstige oorlogsvoering.

Het plot in Black Ops 2 zal worden overgebracht door verschillende vertellers en als een direct vervolg op het eerste deel, zal deze game gepaard gaan met enige van dezelfde karakters. Woods is een oude man in het jaar 2025 en hij is toevallig in deze plaats, genaamd The Vault, een plek waar de CIA zijn voormalige agenten houdt die te gevoelig zijn om zich ergens anders te bevinden.

Spelers kruipen in de huid van David Mason, de zoon van Alex Mason. Je gaat de oude Woods bezoeken en begint te ontravelen wat er gaande is met de villain, Raul Menendez. Mason zal Woods vragen over de gebeurtenissen in het verleden en hoe ze het plot van de game samenbinden, waardoor de speler op de hoogte is van wat er in tussentijd gebeurd is.

[blockquote]Je gaat op jacht op Menendez en het ontravelen van dat mysterie. Je zult je dingen herinneren die Woods verteld heeft als onderdeel van zijn verhaal en dat is hoe we de speler terug naar het verleden en de toekomst doen springen.[/blockquote]

Niemand houdt van lineaire games waar alles al voor de speler is uitgestippeld. Activision is zich hier van bewust en heeft dus bekend gemaakt dat de singleplayer niet-lineaire gameplay elementen gaat bevatten. Het ontwikkelingsteam heeft veel onderzoek gedaan naar het maken van dit nabije toekomst scenario waarin de game zich afspeelt, zodat deze setting echt kan resoneren met de speler.

Maar wat betekent dit voor de speler zelf? Zo zullen spelers op bepaalde punten in de campaign de mogelijkheid krijgen om een keuze te maken uit een aantal Strike Force missies. De gevechten zullen plaats vinden in hotspots verspreid over de hele wereld, waarbij het mogelijk is om verschillende rollen op je te nemen rond het slagveld. Dit betekent dus dat spelers gebruik kunnen maken van aanval drones, tanks en een aantal teamleden, waardoor meerdere opties om een missie te voltooien mogelijk zijn. Spelers kunnen zich zelfs terugtrekken en het vuile werk door de AI squad members uit te laten voeren door commando’s te geven. Om het plaatje nog interessanter te maken, hebben de geleverde prestaties in de Strike Force gevechten invloed op de vanilla missies, in zowel positieve als negatieve zin, maar ook de acties van de antagonist Raul Menendez worden hierdoor gewijzigd, waardoor het verhaal lichtjes kan wijzigen bij iedere speelsessie.

[blockquote]Black Ops is zijn eigen ding. Het is in de Call of Duty franchise, maar het is zijn eigen fictie.[/blockquote]

Black Ops 2 gaat van dezelfde grafische engine gebruik maken dan eerdere titels uit de Call of Duty franchise. Deze engine werd voor het eerst in gebruik genomen in 2005 voor Modern Warfare.

Ondanks de 7 jaar oude engine gaat Black Ops 2 toch nog een serieze sprong voorwaards zijn, volgens Activision community manager Dan Amrich’s. Dit door de vele verbeteringen die gemaakt zijn aan de basis. Ondanks de grote vraag vanuit de community zal er dus geen nieuwe engine aan te pas komen.

Ben je van plan om Black Ops 2 aan te schaffen voor jouw Xbox 360 en ben je altijd uit op de laatste nieuwe DLC voor jouw games? Dan is er goed nieuws voor jou, want gedurende de E3 is bekend gemaakt dat alle toekomstige Black Ops 2 DLC eerst op de Xbox 360 zal verschijnen.

No more articles