De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van Bethesda.

The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls Online zal de eerste Elder Scrolls game zijn die het mogelijk maakt om met andere gamers de legendarische the Elder Scrolls wereld te verkennen. The Elder Scrolls Online wordt ontwikkeld voor PC en Mac onder leiding van oudgediende uit de sector Matt Firor, die de laatste twee decennia doorbracht al werkend in online game ontwikkeling.

De setting van de game speelt zich af in het fictieve continent van Tamriel en beschikt over een verhaal dat niet verbonden is met overige The Elder Scrolls games. Zo zal deze MMO zich duizend jaar voor de gebeurtenissen van Skyrim afspelen, waarbij de Daedric Prince, Molag Bal, de belangrijkste antogonist is die heel Tamriel wil veroveren.

Het hele Tamriel continent zal vrij te verkennen zijn gedurende het spelen en ook zullen spelers de kans hebben om zich bij één van de drie strijdende facties aan te sluiten:

  • Aldmeri Dominion: bestaande uit Altmer, Bosmer en Khajit (vertegenwoordigd door een roofvogel);
  • Daggerfall Covenant: bestaande uit Bretons, Redguard en Orcs (vertegenwoordigd door een leeuw);
  • Ebonheart Pact: bestaande uit Dunmer, Nords en Argonians (vertegenwoordigd door een draak).

The Elder Scrolls Online is al in ontwikkeling sinds 2007 en volgend jaar ergens in 2013 kunnen we de game met open armen ontvangen voor de PC en Mac.

Dishonored

Dishonored, de bovennatuurlijke assassin actie game die ontwikkeling is bij Arkane Studios, zal in Europa op vrijdag 12 oktober beschikbaar zijn. Ontwikkeld onder leiding van co-creative directors Raphael Colantonio en Harvey Smith, staat Dishonored gepland voor een release op PlayStation 3, Xbox 360 en Games for Windows.

Plaats van gebeuren in Dishonored, is Dunwall, een industriële stad die teert op walvisvangst en waar steampunk technologie en buitenwereldse krachten naast elkaar bestaan in de schaduw. Jij bent Corvo, ooit een bodyguard met prima reputatie van de geliefde Keizerin, tot zij vermoord wordt. Je wordt beschuldigd van de misdaad en wordt een beruchte huurmoordenaar, te herkennen aan je masker dat er verontrustend uitziet. In tijden van onzekerheid en in een stad die kreunt onder de plaag en geleid wordt door een corrupte overheid die beschikt over angstwekkende technologie, zorgen donkere krachten voor je bovennatuurlijke vaardigheden – maar tegen welke prijs?

[blockquote]We zijn blij dat Dishonored de aandacht heeft weten te grijpen. We zien er naar uit om nog veel meer informatie vrij te geven in aanloop naar de release in oktober.[/blockquote]

Spelers krijgen een open wereld voorgeschoteld, waarbij men vrij kan rondlopen om The Isles en het verre Pandyssian Continent te verkennen. Toch is en blijft de primaire setting van de game de Steampung-achtige stad: Dunwall.

De game wordt gespeeld in First Person view, waarbij de nadruk vooral ligt op stealth actie en het gebruik van gadgets. Ook moet de speler zijn omgeving goed gebruiken om tegengestelde krachten te kunnen elimineren, indien men wil overleven in de open wereld van Dunwall.

Wraak kan zoet zijn.Je kunt op een creatieve manier je doelwitten uitschakelen door het flexibele combat systeem, waarbij je verschillende bovennatuurlijke vaardigheden, wapens en ongewone gadgets tot je beschikking combineert. Benader je vijanden vanuit de schaduw, of val ze zonder mededogen aan met getrokken wapens. De uitkomst van elke missie hangt af van de keuzes die jij maakt.

Om je vijanden van hun leven te beroven, heeft Corvo een groot arsenaal aan wapens tot zijn beschikking. Zwaarden, dolken, geweren en ook krachtig, maar langzame pistolen en musketten. Als je dat nog niet voldoende vindt, beschikt Corvo ook over bovennatuurlijke krachten, waardoor hij de mogelijkheid heeft om de tijd voor een bepaalde periode te bevriezen en elk levend wezen in bezit te nemen.

The Elder Scrolls V: Skyrim – Dawnguard DLC

Om het alom succesvolle The Elder Scrolls V: Skyrim zijn succes te behouden, hoort er natuurlijk nieuwe DLC bij te komen. De Dawnguard DLC voor Skyrim zal op 26 juni verschijnen, maar wel enkel slechts voor de Xbox 360 als een tijdelijke exclusive. Wanneer we de PS3 en PC versies mogen verwelkomen, is helaas niet bekend gemaakt gedurende de E3.

In deze nieuwe DLC draait het allemaal om de groepering Dawnguard, die in Skyrim enkel stukje bij beetje aan de pas kwam, en ook vampieren. Deze twee groeperingen zijn verwikkeld in een wreede strijd en het is aan jou om een keuze te maken tot welke groepering je wilt behoren. Misschien leuk om te weten: kies je voor de vampieren, kun je zelf ook in een vampier veranderen!

No more articles