De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van EA.

Dead Space 3

Vanaf eind 2013 kunnen spelers Dead Space 3 in hun PlayStation 3, Xbox 360 en PC pompen!

Na een noodlanding op de vijandelijke planeet Tau Volantis komt onze held Isaac Clarke erachter dat deze planeet weleens een belangrijke rol zou kunnen spelen in zijn strijd tegen de Necromorphs. Isaac moet het in zijn gewelddadige zoektocht naar antwoorden onder ijskoude omstandigheden opnemen tegen dodelijke en intelligente vijanden, waaronder nieuwe Necromorphs, gigantische bazen en zelfs mensen.

Gelukkig staat Isaac er niet alleen voor. Spelers kunnen op ieder moment in het spel besluiten om met een vriend een team te vormen via de volledig geïntegreerde coöp-functie. Als je ervoor kiest om samen te vechten, neemt één van jullie de rol aan van coöp-personage sergeant John Carver. Het verhaal wordt dan nog verder uitgebreid en je hebt bovendien meer gameplay-technieken tot je beschikking.

[blockquote]Spelers die de intense ervaring met een vriend willen delen, kunnen dat nu doen in het nieuwe coöp-speltype. De actie is hoe dan ook intens, het avontuur bloedstollend en de spanning onvergetelijk.[/blockquote]

Naast de co-op zijn er ook nog twee andere grote toevoegingen in de gameplay aangekondigd, namelijk een rol- en een cover-functie. Volgens Visceral Games, de ontwikkelaar achter Dead Space 3, voelde het dom en vreselijk om zo’n functie niet te hebben. Het cover-systeem wordt daarnaast omschreven als “organisch”, aangezien de speler niet meer naar bepaalde gelabelde zaken moet lopen om de cover-knop in te drukken. Isaac of Carver doet precies de actie die geschikt is voor de gegeven situatie, lekker organisch.

Crysis 3

Crysis 3 is zonder twijfel het paradepaardje van de ontwikkelaar Crytek en uitgever EA. Deze geweldige game kunnen we ergens in februari 2013 verwachten voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

In Crysis 3 neem je weer de rol van Prophet op je en keer je terug naar New York in het jaar 2047. New York zal naast de gebouwen en straten dit keer ook wildgroeiende bomen, moerassen en rivieren bevatten. De stad zou opgedeeld zijn in 7 gebieden met elk hun eigen omgeving. Deze gebieden zouden gekend staan als “The Seven Wonders” en hoofdpersonage Prophet zou aan de slag kunnen met nieuwe gadgets, inclusief een boog.

Natuurlijk moeten we de vroegtijdige pre-order details niet vergeten. Zo zal je met The Hunter Edition vroegtijdig aan de slag kunnen met de nieuwe boog en de attachments, alsook met de Hunter Nanosuit module, een XP boost tot level 5, een unieke skin en 3 exclusieve dogtags voor de multiplayer. Naast de Hunter Edition zal er ook nog een Stalker, Overkill en Predator pack verschijnen als pre-order bonus.

[blockquote]Voorlopig zijn de launchplatformen de PC, de PS3 en de Xbox 360. Ik denk niet dat we van plan zijn om een Wii U-versie te maken.[/blockquote]

Hoewel er al aankondigingen zijn gebeurd dat veel aankomende games ook op de Wii U gaan verschijnen, waaronder Assassin’s Creed III, zal Crysis 3 deze console overslaan. Volgens hem hangt de game voorlopig weinig af van de technische mogelijkheden vanwege de setting. Hij wil dat de game op ieder platform hetzelfde speelt en enkel op visueel vlak verschilt. Zelfs al verwijder je enkele renders, het spel zal er goed blijven uitzien.

Medal of Honor: Warfighter

Medal of Honor: Warfighter is de nieuwste telg in de MoH franchise en is in ontwikkeling bij Danger Close. Deze nieuwe shooter game zal vanaf 25 oktober dit jaar beschikbaar zijn voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Wii U. Volgens de Franse retailer CD Discount zou de game ook verschijnen op de PS Vita. Dit nieuws is momenteel nog niet bevestigd door EA.

Het verhaal zal zich, net zoals zijn voorganger, baseren op actuele feiten en wordt geschreven met de hulp van echte soldaten. Ook Tier 1 Operators Preacher, Voodoo, Mother en anderen keren terug in het deze nieuwe shooter. Er zullen daarnaast ook meer keuzes zijn die de speler zal kunnen maken.

Veel informatie rondom deze sequel is momenteel niet bekend gemaakt. Voorlopig weten we wel dat de game gebruik zal maken van de Frostbite 2.0 engine. Dit zorgt ervoor dat er veel meer detail in de levels mogelijk is, zoals rondvliegende papiertjes of splinders die van steunbalken vliegen als ze beschoten worden.

Ook de multiplayer wordt door Danger Close ontwikkeld. In de voorgaande titel werd de multiplayer ontwikkeld door DICE, dit zal nu dus niet het geval zijn. De elitesoldaten van de SAS (Brits), SASR (Australië), KSK (Duitsland) en de Grom (Polen) zullen speelbaar zijn. Naast dit alles zal er ook een hardcore one-shot-kill mode zijn en een vorm van co-op.

Ook komen er verschillende Limited Editions met allerlei bonusitems aan. Al deze informatie kun je op deze pagina nalezen.

Need for Speed: Most Wanted

Snelle jongens en meisjes kunnen op 2 november dit jaar hun beste raceskills nog eens bovenhalen met de vernieuwde versie van Need for Speed: Most Wanted. Deze racegame scheurt de winkelrekken binnen voor Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation Vita, PC en wordt ook uitgebracht voor Android en iOS.

Dit is Most Wanted voor een nieuwe generatie gamers.Need for Speed: Most Wanted wordt volledig opnieuw ontworpen voor een nieuwe generatie racefans en voorzien van talloze sociale functies, een uitgebreide open wereld vol intense actie. Fans kunnen zelf bepalen hoe zij de Most Wanted-racer worden en in alle vrijheid de open wereld verkennen. Ontdek verborgen gameplay, schakel rivalen uit, daag je vrienden uit, of race gewoon een beetje rond om de politie te pesten. Alles wat je doet in de game telt mee voor je ultieme doel: de nummer 1 worden op de lijst met Most Wanted-racers.

Dankzij Autolog gaat de competitie nog veel verder. Je kunt nu ook bewijzen dat je beter bent dan je vrienden. Dezelfde studio die de baanbrekende sociale functies van Autolog heeft geïntroduceerd, weet nu rivaliteit onder vrienden naar een nog hoger niveau te tillen. Criterion weet je steeds opnieuw uit te dagen met gameplay-aanbevelingen uit je sociale netwerk, niet alleen in multiplayer-gameplay, maar ook in singleplayer. In Need for Speed: Most Wanted moet je speedpunten verdienen om te klimmen op de Most Wanted-lijst.

Of je nu alleen rijdt of het opneemt tegen je vrienden in de geweldige nieuwe multiplayer-speltypen, met Autolog wordt je competitiedrang naar een hoogtepunt gestuwd.Je verdient deze punten met alles wat je doet: de beste racetijden neerzetten, politie afschudden tijdens achtervolgingen of gewoon door de mooiste sprongen te maken over de enorme schansen in de open wereld. Dankzij Autolog 2.0 staat allesverslindende competitie altijd centraal in je race-ervaring. Wat je ook doet, er is altijd wel iemand die je moet verslaan. Je kunt de populaire Autolog-aanbevelingen nu ook gebruiken in de multiplayer-gameplay van Need for Speed: Most Wanted.

Er zijn geen lobbyschermen en je hoeft nooit te wachten. Je stapt gewoon in een naadloos geïntegreerde online wereld en kunt meteen aan de slag met snelheids- en skill-uitdagingen. Met de aanbevelingen van Autolog 2.0 word je constant uitgedaagd je racevaardigheden te perfectioneren. De intense sociale rivaliteit zorgt voor talloze uren verslavende gameplay.

Tijdens de release verschijnt ook een speciale Limited Edition, waarmee je twee keer zoveel speedpunten kunt verdienen. Deze versie bevat bovendien aangepaste designs, getunede voertuigen, en twee extra auto’s: de Maserati GranTurismo MC Stradale en de Porsche 911 Carrera S.

Press Conferences

No more articles