De E3-beurs in Los Angeles is dé beurs bij uitstek waar grote ontwikkelaars en uitgevers met hun nieuwste software en hardware willen uitpakken. In dit overzicht bespreken we alle E3 berichtgevingen van Ubisoft.

Assassin’s Creed III

Assassin’s Creed is ongetwijfeld één van de grootste titels die Ubisoft in het vooruitzicht heeft. Deze assassin maakt de daken onveilig op 31 oktober voor de PlayStation 3, Xbox 360, PC en Wii U.

Onze nieuwe protagonist zal door het leven gaan met de naam Ratohnhaké:ton en is hij van Native American en Engelse herkomst. Daarnaast luistert hij ook naar de naam Connor. Hij wers opgevoed in de Mohawk-stam. Totdat de kolonisten het Mohawk-dorp tot aan de grond platbranden, besluit Connor/Ratohnhake:ton zijn leven te wijden aan het vechten tegen onderdrukking en onrechtvaardigheid.

De game speelt zich af tijdens de Amerikaanse Revolutie, vooral de Revolutionaire Oorlog. Dit neemt de speler van de bruisende, ongetemde grens tot levendige koloniale steden en intense, chaotische slagvelden waar George Washington’s Continental Army strijdde tegen het imposante Britse leger.

Maar spelers kunnen zich ook uitleven als Tarzan en in bomen rondslingeren. De game speelt zich niet alleen af in steden, maar ook grote bossen met hoge bomen, waar je van boom to boom kunt bewegen. Ook zullen er bergen zijn die je kunt beklimmen.

Doordat er in de nieuwe Assassin’s Creed gebruik wordt gemaakt van een zomer- en een winterseizoen, zullen er verschillende situaties ontstaan, vooral bij gevechten en achtervolgingen. Zo bewegen soldaten langzamer door de sneeuw en verandert water in ijs.

De engine die gebruikt werd voor de vorige Assassin’s Creed-games is totaal vernieuwd en verbeterd. Sterke details in gezichten tot grote gevechten met meer dan duizend roekeloze soldaten die een beetje met ronde kogels gaan schieten. Ook zijn er duizenden nieuwe animaties voor zowel de hoofdrolspeler als voorbijgangers gemaakt. Er zullen geen animaties uit de vorige games worden gebruikt.

Assassin’s Creed III Liberation

Ergens was het wel te verwachten dat Ubisoft met een Assassin’s Creed voor de PS Vita ging komen, en nu dankzij de E3 zijn deze verwachtingen waarheid geworden met Assassin’s Creed III Liberation. Deze game zal exclusief voor de PS Vita verschijnen op 31 oktober, gelijktijdig met zijn grote broer op de consoles dus.

Het is het jaar 1765. Omdat de gebeurtenissen die leidden tot de Amerikaanse Revolutie opwarmen in het noorden, zijn Spaanse troepen van plan om de controle van Louisiana in het zuiden over te nemen. Maar daarvoor moeten ze eerst langs Aveline, een dodelijke vrouwelijke Assassin die bereidt is alle wapens en vaardigheden in haar arsenaal te gebruiken om de vrijheid van haar land en haar volk terug te winnen. Of ze haar vijanden nu stilletjes elimineert met slow-motion chain skills of door hen in dodelijke vallen te lokken, Aveline slaat ongetwijfeld doodsangst in de harten van degenen die haar weg kruizen.

Als een Assassin vindt Aveline haarzelf spoedig op een onvergetelijke reis, die haar van de drukke straten van New Orleans naar voodoo-achtige moerassen en oude Maya ruïnes weet te brengen. Deze heldin speelt een centrale rol in de geboorte van een nieuwe natie als ze vecht voor vrijheid, niet alleen voor haarzelf, maar vooral voor haar medeburgers.

Far Cry 3

Naast Assassin’s Creed III heeft Ubisoft nog een grote titel in het vooruitzicht, namelijk Far Cry 3. Deze geweldige shooter kunnen we op 7 september met open armen verwelkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Far Cry 3 speelt zich af op een tropisch eiland, die vergelijkbaar is met die van de eerste game. Spelers kruipen in de huid van Jason Brody, een toerist die al jaren op een eiland is gestrand en in de greep is van gewelddadige lokale conflicten. Jason is van zijn vriendin gescheiden en in zijn zoektocht naar haar, zal hij te maken krijgen met een grote cast van veelal onstabiele karakters die al enige tijd op deze eilanden zijn gevangen.

Splinter Cell: Blacklist

Splinter Cell: Blacklist is een actie/avontuur stealth game, die begin volgend jaar voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC gaat verschijnen. Durf jij dan nog achterom kijken in het donker?

De game gaat verder waar het vorige deel, Conviction, was gestopt. De Amerikaanse president heeft het corrupte Third Echelon gesloten en vervangen door de nieuw gevormede Fouth Echelon. De president heeft Sam Fisher gepromoveerd tot leider en oprichter van de organisatie. Nu is het aan Sam om een groep van schurkenstaten te volgen, die genoeg hebben van de militaire aanwezigheid van de Verenigde Staten in hun land. Om hun wraak te tonen bezit deze kwaadaardige groep een Blacklist, een zwarte lijst met een countdown van escalerende terreuraanslagen op de Amerikaanse activa.

Splinter Cell: Blacklist brengt een nieuw gameplay mechanisme met zich mee, namelijk Killing in Motion, waardoor de speler doelwitten kan markeren en snel kan uitschakelen terwijl hij op de vlucht is. Ook zal er voice integratie met Kinect zijn, waarmee gamers dingen kunnen zeggen om vijanden af te leiden om hen vervolgens aan te vallen.

Interviews

No more articles