De jaarlijkse E3 is het Mekka van iedere gamer, dat zich elk jaar in LA afspeelt. Deze gamebeurs is talloze keren groter dan onze Europese variant Gamescom.

Het ESA, of Entertainment Software Association, bevestigt dat de E3 zich de komende 3 jaar nog in Los Angeles zal bevinden. Volgens Michael Gallagher, president en CEO van het ESA, zegt dat hun show de mogelijkheid moet krijgen tot groeien en dat LA één van de weinige steden is die deze mogelijkheid kan verwezelijken. Dit nieuws krijgen we te horen na 2 jaar overleg tussen alle betrokken partijen.

Het ESA heeft verschillende alternatieven onderzocht ten gevolge van bouwplannen van het Farmer’s Field stadium dat op de West Hall van LA gebouwd zou moeten worden, vlak naast Staples Center. Deze twee locaties zijn beiden belangrijke punten voor de E3 en men was ongerust dat de werken het aantal aanwezigen op de E3 zou beïnvloeden. Voorlopig heeft men New York, San Fransisco en Chicago in gedachten als nieuwe locaties voor de E3.

Een nieuwe locatie zou wel eens rampzalige gevolgen kunnen hebben, want toen in 2007 de beurs verplaatst werd naar Santa Monica wegens omstandigheden, zakte het aantal aanwezigen van 70 000 naar slechts 10 000. Volgend jaar gaat de E3 door in het Los Angeles Convenction Center van 11 tot 13 juni.

No more articles