Het aantal officiële DICE servers van het Battlefield 3 spel is sterk aan het afnemen. Enkele bezorgde gamers uiten hierover hun ongenoegen, omdat het bijna onmogelijk is om nog op een officiële server terecht te komen.

Er is een tekort aan officiële servers voor zowel PC als console. Deze tekorten zijn ontstaan na de laatste patch, die het mogelijk maakt om ook op console een eigen server te huren. Het huren van servers is nu zo populair dat EA zegt het slachtoffer van hun eigen succes te zijn.

[blockquote]Custom Servers have always been extremely popular with Battlefield PC players. With Battlefield 3, we’ve introduced a Custom Servers program to console gamers. Response has been overwhelmingly positive. Custom Servers gives players the ability to tailor the settings and parameters of a given server, which directly affects gameplay. It also gives players more choice as they select which server and gameplay style they like best. Unfortunately, it’s that choice that has been causing the community grief.[/blockquote]

EA bevestigt dat DICE geen servers aan het afsluiten is, maar het grootste deel van de officiële servers zijn simpelweg verhuurd en geconfigureerd als een custom server. Om dit probleem op te vangen gaat DICE erop toekijken dat er steeds een percentage beschikbaar blijft voor officiële servers met de bijhorende standaard settings.

Ondervinden jullie moeilijkheden om een officiële Battlefield 3 server te vinden?

No more articles