Zeg, toekomstige burgemeester, zit je ambtsketen goed? Heb je je mooiste glimlach voor de pers al klaar? SimCity™ ligt namelijk in februari 2013 in de winkels!

Maar je hoeft nu niet langer te wachten: de koning van alle stedenbouwers opent op E3 zijn poorten en laat je daar zien welke wonderen je kunt verwachten.

Op E3 laten we je de multiplayer zien en leer je waarom die zo belangrijk is voor de nieuwe SimCity. Men zegt vaak: ‘beter een goede buur dan een verre vriend’, en in SimCity zie je waarom. Je krijgt namelijk niet alleen met de problemen van je eigen stad te maken, maar je moet soms ook een naburige stad te hulp schieten als zij met hun handen in het haar zitten met hun misdaadcijfers, energiekeuzes, watertekorten en meer. De problemen van je eigen stad en die van je vrienden vormen nog maar de helft van het speelplezier: elke keuze die je maakt, heeft gevolgen. Dankzij GlassBox, onze eigen simulatie-engine, heeft elke beslissing die je maakt niet alleen invloed op de inwoners van je eigen stad, maar ook op die van de hele regio. Speel samen met andere spelers of probeer ze juist te dwarsbomen – bouw enorme gebouwen, deel grondstoffen of negeer hun noodkreet en verpest het leefgenot van de hele regio: jij beslist. Vorm de toekomst, goedschiks of kwaadschiks.

De komende maanden laten we je steeds meer zien van SimCity.

No more articles