De Far Cry-franchise bestaat in 2014 tien jaar en de games hebben op dat termijn een grote fanbase gekregen.

Om dit 10-jarige jubilium te vieren, kondigt Ubisoft de release aan van een volledige compilatie: Far Cry The Wild Expeditions. Deze omvat Far Cry Classic, Far Cry 2, Far Cry 3 en Far Cry 3: Blood Dragon en is vanaf 13, februari verkrijgbaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Elke Far Cry-game biedt een unieke verhaallijn en setting die gamers vele uren FPS-actie geven in een open wereld met een origineel verhaal en memorabele personages. Allemaal in combinatie met de klassieke Far Cry FPS gameplay.

Far Cry Classic – Far Cry Classic is de ultieme consoleversie van de allereerste Far Cry game. Kruip in de huid van kapitein Jack Carver, die wordt opgejaagd door een meedogenloos team van getrainde huurlingen in dit nature-gone-wrong FPS avontuur. Deze HD remake bevat verbazingwekkend realistische natuureffecten, real-time dag- en nachtcycli, bestuurbare onderwater- en vliegende voertuigen en nog veel meer.

Far Cry 2 – Jij bent gevangen tussen twee rivaliserende groepen in het door oorlog verscheurde Afrika. Daar word je getroffen door malaria en ben je gedwongen om deals te maken met corrupte krijgsheren aan beide kanten van het conflict. Dit alles om jouw doelwit, The Jackal, op te sporen. Deze versie bevat het volledige singleplayer-verhaal en multiplayermodus.

Far Cry 3 – Ver achter de linies van de normale beschaving ligt een tropisch eiland, een wetteloze plek geregeerd door geweld en menselijk lijden. Je bent gestrand op deze locatie die het verschil tussen goed en slecht niet kent. Je zit gevangen in een conflict tussen krankzinnige krijgsheren en inheemse rebellen, en de enige manier om te ontsnappen is door drugs of de loop van een geweer. Deze versie bevat het volledige singleplayer-verhaal, multiplayer- en coöpmodus.

Far Cry 3: Blood Dragon – Het is 2007, een fictieve toekomst. Jij bent Sergeant Rex Colt, Mark IV Cyber Commando. De aarde is verwoest door een kernoorlog die in de jaren 90 uitbarstte. Versier het meisje, dood de slechteriken en red de wereld. Deze versie bevat het volledige singleplayer-verhaal.

Kostprijs voor deze verzameling: € 39,99. Heb je echter al het merendeel van de games, dan is het misschien leuker om enkel Far Cry Classic via XBLA of PlayStation Network te downloaden voor slechts € 9,99.

No more articles