Vanaf 28 januari kan je via Xbox Live het eerste DLC-pack van Call of Duty: Ghosts downloaden.

Codenaam “Onslaught” zorgt met deze DLC voor vier verschillende multiplayer maps, een nieuw geweer met dubbele prestaties (zowel Assault als Sniper) en het eerste deel van het vierdelige Extinction-verhaal.

  • Map Fog: een niet al te grote map die je in een camp aan een mistig meer brengt. Daar vecht je jezelf doorheen grotten, hoog gras en blijkbaar verlaten structuren. Voor elk spelerstype is hier wel iets terug te vinden. En natuurlijk zorgt een duister geheim voor een klassiek horrortintje.
  • Map Bayview: deze map is stukken zonniger wanneer je op deze Californische zeepromenade snel en alert moet zijn om van de ene cover naar de andere cover te lopen. Van nauwe hoekjes tot overzichtsplekken is dit overwegend een run-and-gun map.
  • Containment: deze smallere map bevindt zich aan de oevers van een droge rivierbedding in een Zuid-Amerikaanse stad die door oorlog wordt verscheurd. De gevechten spelen zich aan beide overs af én in de rivierbedding zelf. Een kleine brug met daarop een gekaapte vrachtwagen zorgt voor de nodige druk, want de vrachtwagen lekt radioactief materiaal. Verschillende verlaten cafés, bars, een kerk en een snookerhall bezorgen je het close combat gevoel en enkele bereikbare daken geven de sluipschutters onder ons de kans om hun voordeel te halen.
  • Ignition: hier komt je terecht in een oude raketbasis in Florida. Zowel boven- als ondergronds valt er heel wat actie te beleven: verlaten gebouwen, pijpen en een grote transportband geven verre gezichtspunten. Omdat er wel eens raketten kunnen neervallen in het werkgebied, moet je dus altijd op je hoede zijn. Ook afval en brokstukken kunnen van de éne op de ander moment gevaarlijke projectielen worden als zo’n raket afgaat.

Het nieuwe wapen Maverick kan je zowel als Assault Rifle of Sniper Rifle gebruiken en dit afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt.

En om af te sluiten komt Episode 1: Nightfall mee, een vervolg van de Extinctionbelevenis. Ergens ver weg in de wildernis van Alaska staat een gebouw waarin het Nightfall Program de origine van een buitenaardse dreiging onderzoekt. Wanneer de wetenschappers de controle verliezen, moet een klein team van elitesoldaten ervoor zorgen dat zowel de verkregen informatie veilig is, als dat de horden van wilde creaturen worden verslagen.

Alles wordt in bijgevoegde video nog eens mooi met klank en beeld geïllustreerd. Geniet ervan.

No more articles