Animation Arts en Deep Silver ontwikkelden een spin-off van de Secret Files-games met journaliste Sam Peters in de hoofdrol.

In Secret Files 2 moest de journaliste zichzelf redden en van een eiland terug naar het vasteland zien te komen. De verslaggeefster is nu haar volgende voorpaginaverhaal alweer op het spoor: wetenschappers in Afrika hebben veranderingen ontdekt in de genetische code van waterdieren. Het Bosumtwi-meer, waar ze wonen, ontstond een miljoen jaar geleden door de inslag van een meteoor. Zijn zo misschien buitenaardse levensvormen op Aarde terechtgekomen?

Dat zou sensationeel voorpaginanieuws zijn voor Sam en haar chagrijnige hoofdredacteur bij het wetenschappelijke blad “Uncharted”. Maar zo te zien heeft Sam een groter probleem in de jungle dan dat er geen taxfreewinkel naast de landingsbaan in het oerwoud staat. De legendes van de Ashanti in Ghana verhalen over de Asanbosam, mensachtige wezens die ’s nachts in de bomen op de loer liggen, hun slachtoffers meeslepen naar hun holen en hun bloed opzuigen. En wanneer een expeditie in het regenwoud verdwijnt, moet Sam besluiten hoe ver ze wil gaan om dit ongelooflijke verhaal op de voorpagina te krijgen…

Het point & click-adventure Secret Files: Sam Peters is vanaf 27 september 2013 als download beschikbaar voor €9,99.

No more articles