Dat gamen goed voor je is wisten we bij GameSnack al lang, maar nu is er dus een wetenschappelijk onderzoek die deze bevindingen bevestigt.

Onderzoekers van de Nanyang Technological University in Singapore heeft 75  mannen en vrouwen die voordien niet-gamers waren gerecruteerd om dagelijks een uurtje te gamen op hun smartphone.  Ze werden willekeurig ingedeeld in groepen en speelden ruimtelijke geheugenspelletjes zoals “Bejeweld,” zoek-spelletjes zoals “Hidden Expedition” of actie games zoals “Modern Combat: Sandstorm”.

Na een maand van gaming ontdekten de onderzoekers dat wie actie games speelden hun vermogen om meerdere objecten in een kleine tijdsperiode op te sporen opkrikten. Ondertussen verbeterden, wie de memory en zoek-spelletjes aangewezen kregen, hun vermogen om visuele zoek opdrachten tot een goed einde te brengen.

Hun resultaten zijn gepubliceerd in het open access journal PLOS One. Een andere recente studie van de University of Texas Medical Branch in Galveston toonde aan dat studenten betere oog-hand coördinatie en controle dan studenten in de geneeskunden die niet speelden, wanneer het aankwam op chirurgische simulaties.

No more articles