De game regiseur zegt dat het concept van een vrouwelijke assassin in de toekomstige core entries “niet iets is dat we proberen te vermijden.”

Alle mainline entries in de Assassin’s Creed franchise hebben mannelijke proganisten gebruikt, waaronder ook de juist aangekondigde Assassin’s Creed IV: Black Flag, maar zou een toekomstige aflevering een vrouwelijke hoofdrolspeelster kunnen hebben? “Het is een beetje een moeilijke vraag,” zegt Black Flag regiseur Ashraf Ismail. Hij legde uit dat Ubisoft al een hele tijd gepland had om een verhaalboog die rond de Kenway familie draait te gebruiken. Deze boog zal altijd gefocust zijn op Edward, Haytham, en Connor. “We hebben dit al jaren zo gepland, nooit gedacht dat dit ook een vrouw zou kunnen zijn,” zegt Ismail.

“Voor Black Flag wisten we wel dat er een handvol van bekende vrouwelijke piraten waren die doorheen de geschiedenis gingen, maar dit was uitzonderlijk dus wilden we niet dat de mensen hierover zouden vallen.” – Ismail Ashraf

PlayStation Vita game Assassin’s Creed III: Liberation had een vrouwelijke lead, maar zou een mainline entry in de serie dit ook doen?

“Ik zou zeggen dat het niet verrassend zou zijn om een vrouwelijke assassin te zien in een mainline Assassin’s Creed, maar voor AC4 was het altijd Edward geweest.”

Assassin’s Creed IV: Black Flag is gepland voor 1 november voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, PC, Wii U en andere next-generation platformen.

No more articles