Atlus heeft ons zojuist laten weten dat de eerste screenshots en de packshot voor de PSP game Gungnir zijn gearriveerd.

Gungnir is een tactische RPG die op komst is voor de PSP en wordt ontwikkeld door Sting Entertainment, die we onder andere kennen van Evolution Worlds op de GameCube en uitgegeven door Ubisoft. De game speelt zich af in het jaar 983 en vindt plaats in het rijk van Gargandia, een land dat wordt bevolkt door twee classes: de upper-class Daltania en de boer Leonica. De Leonica class wordt als vervloekt beschouwd voor nog onbekende redenen, en is onderworpen aan strenge klasse discriminatie. Door incidenten zoals de Espada Massacre, die zich meer dan 15 jaar geleden heeft voorgedaan, heeft een groep van Leonica en Daltania sympathisanten een verzetsleger gevormd: Esperanza. Hun weerstand is echter slecht overtroffen.

Op een dag komt een jonge pelotonleider in Esperanza, Julio genaamd, uit op een slavenhandelaar die een ontvoerd Daltania meisje uit het land smokkelt. Hij en zijn mannen redden haar en verwelkomen het meisje, Alyssa, in Esperanza, hoewel ze zich zorgen maken wat voor reactie dit zal brengen bij het Daltania leger.

Kort daarna, tijdens een wanhopige strijd die lijkt alsof het Julio’s leven kan kosten, verschijnt er een krachtige demonisch wapen voor hem. Dit wapen is de demon lans Gungnir en weet Julio uiteindelijk de overwinning te grijpen en verlies in veel harten te slaan. Julio en Esperanza gaan geloven dat Gungnir hen de kracht geeft die ze nodig hebben om de oorlog met de heersende klasse te winnen, maar deze overname zorgt ervoor dat Julio’s lot begint te bewegen.

Gungnir voor de PSP verschijnt op 12 juni in Amerika. Een Europese release is momenteel niet bekend.

No more articles