Gisteren konden we je al vertellen dat Crystal Dynamics de multiplayer modus voor de nieuwe Tomb Raider officieel had aangekondigd. Vandaag komen zelfs al de eerste details naar buiten!

Deze details werden door een gebruiker op het Tomb Raider forum geplaatst, die via het Official Xbox Magazine het daglicht zagen. Zo worden er momenteel drie multiplayer modi geïntroduceerd, namelijk: Team Deathmatch, Rescue en Cry for Help.

Iedereen zal waarschijnlijk wel kunnen inbeelden wat Team Deathmatch zoal zal inhouden. In deze modus kruip je in de huid van een van een team overlevende bondgenoten van Lara of als iemand van een groep vijandige inboorlingen in een beste van drie wedstrijden, waarbij de spelers afwisselen van kant. Naast vijandige spelers zul je ook te kampen krijgen met level-based traps die onder andere spijkers uit muren schieten, maar ook vernietigbare omgevingen zoals bruggen. Wapens die je in de singleplayer campagne gebruikt zullen ook bruikbaar zijn in deze multiplayer modus.

De volgende modus die zijn intrede zal maken is Rescue. Hier zullen overlevenden med packs moeten verzamelen en moeten deze leveren naar bestemmingen aangegeven op de kaart, terwijl aaseters streven naar een hoge kill count. OXM heeft al de eer gekregen om een map uit te testen, Wind Chasm genaamd, die ze beschreven als tropisch met vallen, uitkijkpunten en junk.

Verder is er ook nog de modus Cry for Help. Hier ligt de nadruk vooral op het ontdekken van verzamelen, in tegenstelling tot het strijden bij de vorige twee modi. Helaas zijn hier nog geen verdere details over bekend gemaakt.

Natuurlijk zul je ook in de verschillende multiplayer modi ervaringspunten kunnen verdienen, waarmee je jouw character stats kunt verbeteren en nieuwe personages kunt aankopen. Er zullen verschillende personages beschikbaar zijn die elk hun eigen stats en loadouts hebben. Een loadout kan bestaan uit een vuurwapen of boog, gecombineerd met een pistool, een granaatachtig projectiel en een climbing axe die kan worden gebruikt als melee wapen.

Wij kijken er alvast naar uit! Nu is het nog eventjes braaf afwachten tot 5 maart eer we onze handjes om Lara kunnen leggen…

No more articles