Op Youtube duiken eindelijk de eerste filmpjes op van het vijftiende verjaardagsfeest van het racespel Gran Turismo. De festiviteiten vonden plaats op het beroemde racecircuit van het Britse Silverstone en meteen werd ook, zoals GameSnack reeds berichtte, door Sony Computer Entertainment en Gran Turismo-bedenker Kazunori Yamauchi de nieuwbakken Gran Turismo 6 voorgesteld.

De release van ‘the real driving simulator’ Gran Turismo 6 is gepland voor het komend najaar, de demo is echter al vanaf juli verkrijgbaar en is ook verbonden aan de zogenoemde GT Academy. Dit is een internationale wedstrijd waarin Sony in samenwerking met Nissan op zoek gaat naar racetalent. In de complete game zitten alle auto’s en parkoersen uit Gran Turismo 5. Tevens bevat de nieuwe GT zeven nieuwe locaties, waaronder het Engelse Silverstone Circuit. Daarnaast heeft de gamer keuze uit 1.200 auto’s.

Tot grote ontgoocheling van vele verknochte gamers, komt Gran Turismo 6 enkel uit op de PlayStation 3. Gran Turismo 6 maakt gebruik van een verbeterde engine waardoor auto’s naar eigen voorkeur aangepast kunnen worden. Ook is het mogelijk om zelf auto’s te maken. De nieuwste racegame van Sony wordt ook online ondersteund. Het ligt in de bedoeling van Sony Entertainment dat er constant nieuwe auto’s en parkoersen online verschijnen.

Volgens Jim Ryan, president en CEO van Sony Computer Entertainment Europa, werden in de afgelopen vijftien jaar wereldwijd maar liefst 70 miljoen Gran Turismo-games verkocht!

No more articles