Elder Scrolls MMO zou zich 1000 jaar voor de gebeurtenissen in Skyrim afspelen.

Verschillende geruchten beweren dat Bethesda een Elder Scrolls MMO zou onthullen in mei. Volgens insiders zou de game 1000 jaar voor de gebeurtenissen in Skyrim afspelen. De game zou drie speelbare facties bevatten, elk vertegenwoordigd door een dier. De vermoedelijke facties zouden de lion, dragon en bird of prey heten. Over een concrete invulling van die rollen is nog niets bekend.

Men verwacht dat er meer info gegeven wordt tijdens de E3 in juni en later meer details op Quakecon, waar vermoedelijk ook Doom 4 een aankondiging zal krijgen. ZeniMax Online Studios zou voor de ontwikkeling instaan en die zijn al een tijdje op zoek naar mensen met MMO ervaring.

De eerste geruchten dateren al uit 2007, toen Bethesda de domeinnaam elderscrollsonline.com registreerde. Marketeer Pete Hines zei toen dat Bethesda dit deed om zichzelf in te dekken, zodat anderen niet met hun namen konden gaan lopen. Enkele jaren later, in 2010, doken er documenten op tijdens de rechtszaak tussen Bethesda en Interplay, die aantoonden dat ze bezig waren aan een “World of Warcraft-achtige MMO”. Verder zou de MMO al sinds 2006 in ontwikkeling zijn en zou er een budget van “tientallen miljoenen dollars” mee gemoeid zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

No more articles