Wij gamers zijn erg kieskeurig en kunnen dan ook over vanalles en nogwat goed janken, zagen en ruzie maken. De laatste nieuwe hype is het in de grond boren van covers.

Niet alleen de mooie cover van Interational Games’ nieuwste game BioShock Infinite krijgt kritiek, maar ook de cover van The Last of Us komt wat extra in het daglicht. Op deze cover staan namelijk Joel en Ellie, wat ons redelijk logisch lijkt. Maar toch wil Naughty Dog creative director Neil Druckmann, samen met Ellies stemactrice een woordje uitleg geven: [blockquote]Ik heb het gevoel dat men geen vrouwen op covers durft te plaatsen omdat ze bang zijn dat de game minder zal verkopen. Het is al wat gamers weten, zonder seksistisch te willen zijn, maar ik krijg het gevoel dat men denkt dat games minder goed zullen verkopen als er een vrouw in plaats van een stoere man in de spotlight staat.[/blockquote]

Hij verklaart ook dat Naughty Dog de vraag kreeg om Ellie van de cover te halen. Er werd over gediscussieerd over de vraag om Ellie naar achteren te brengen, maar iedereen bij Naughty Dog weigerde hieraan mee te werken. Groot gelijk denken we dan, want zowel Joel en Ellie zijn van groot belang in het verhaal. Slechts een van de twee protagonisten op de box-art plaatsen is ridicuul. Wat denken jullie?

No more articles