Codemasters maakte bekend dat F1 2013 deze herfst naar Xbox 360, PlayStation3 en PC komt.

De game krijgt een nieuwe gameplay modus – F1 Classics, waar fans de kans krijgen om voor het eerst tegen klassieke wagens en hun befaamde piloten te racen, op bekende circuits. De ontwikkelaar heeft een exclusieve meerjarige deal gesloten met Formula One World Championship Limited en hierdoor zal de game  beschikbaar zijn in twee edities: F1 2013 en F1 2013: Classic Edition.

  • F1 2013 zal alle wagens, circuits en piloten van het seizoen 2013 bevatten, en zal spelers toelaten om voor de eerste keer met Lewis Hamilton in zijn Mercedes en Sergio Perez in de McLaren – Mercedes te racen. Alle nieuwe racers, vernieuwde reglementen, bandenwissels en aangepaste besturing zullen de authentieke ervaring weergeven van het racen met de verbluffende Formule 1 – wagens. Verwacht diverse spelverbeteringen, split – screen en online multiplayer én nieuwe en terugkerende spelmodi. F1 2013 Classics  wordt gereden met wagens uit de verschillende racingtijdperken: racen met 1980 wagens van Williams, Lotus en Ferrari, tegen racers zoals Mario Andretti, Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi en Gerhard Berger en dat op circuits zoals Brands Hatch en Jerez. Er is bovendien ook classic content beschikbaar in de andere spelmodi, inclusief split – screen en online multiplayer.
  • De F1 2013: Classic Edition biedt met twee bijkomende packs nog meer klassiekers. De 1990’s-pack bevat wagens van zowel Williams en Ferrari en onder andere David Coulthard, Jacques Villeneuve, Eddie Irvine, Alain Prost maken hun opwachting. De twee packs die inbegrepen zijn in F1 2013: Classic Edition zullen ook beschikbaar zijn als optionele DLC voor F1 2013, kort na release.

No more articles